TEST: CM Storm Quickfire TK

Test CM Storm Quickfire TK

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Det minste spilltastaturet vi har testet til nå

Se hvordan det gikk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mekaniske tastaturer har i løpet av de siste årene blitt standard valg om man vil ha et høykvalitetstastatur både til spilling og generell bruk. Kjente produsenter av spillutstyr som Qpad, Razer og Logitech har alle levert sitt bidrag av mekaniske tastaturer, men flere produsenter vil ha sin del av kaka.

Thermaltake og Corsair er begge eksempler på produsenter som har gått fra å selge PC-kabinetter og kjøling til å gjøre en solid entré i markedet for spillutstyr. I likhet med disse kastet kabinettprodusenten Cooler Master seg på bølgen, med datterselskapet CM Storm og mottoet "Arming the gaming revolution". 

Quickfire TK tar ikke mer plass enn nødvendig.
Quickfire TK tar ikke mer plass enn nødvendig. Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Designmessig er det lite som skiller Quickfire TK fra mengden. Foruten et relativt sterkt baklys er det ingenting som røper at dette er et ganske habilt spilltastatur. CM Storms første mekaniske tastatur, Trigger, kom i begynnelsen av 2012 og gjorde et solid inntrykk. Deres nye tastatur Quickfire TK har ikke som mål å overvelde brukeren med fargeskjerm og ekstrafunksjoner, men tilbyr gode spillmuligheter hvor plassen er begrenset.

La oss ta en titt på spesifikasjonene:

Spesifikasjoner: CM Storm Quickfire TK
   
Mekaniske brytere Cherry MX Red, Blue, Brown
N Key Rollover Full N-Key Rollover via USB
Livslengde Ikke oppgitt
Baklys Ja, regulerbart. Rødt for MX Red, blått for MX Blue og hvitt for MX Brown.
Lysfunksjoner Modus for kun WASD- og piltastene eller hele tastaturet i regulerbar styrke.
Tilkobling  USB 2.0 tilkobling
Kabel  Separat 1.8 meters flettet USB-kabel
Tillegg  Verktøy for fjerning av tastehettene

Enkelt – men ikke simpelt

Kompakt og solid.
Kompakt og solid.
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Byggekvaliteten er upåklagelig. Fra første gang man tar i tastaturet legger man merke til at dette er stødige greier. Under tastene ligger nemlig en stålplate i samme farge som typen mekaniske brytere - rød, blå eller brun. Denne skal hjelpe med å stive av tastaturet. Tastaturet opptar i underkant av 38 x 14 cm på skrivebordet, hele 7 centimeter mindre i lengden enn konkurentene Qpad MK-50 og MK-85. Plassen er innspart ved å kombinere piltastene og funksjonstastene i «Home og Delete»-gruppen sammen med talltastaturet. Først når «numlock» er deaktivert kan man ta i bruk piltastene. CM Storm Quickfire TK mangler funksjoner som makroknapper, pulserende bakgrunnsbelysning og separate mediaknapper. Fokuset ligger helt tydelig på at dette tastaturet skal være kompakt.

Ser du etter mulighet for å koble til USB-enheter, hodesett og mikrofon via tastaturet må du lete lenger. Det er litt synd, da dette mest sannsynlig ikke ville medført at tastaturet ble noe større.

Plug & Play

Kabelen kan også føres ut til siden av tastaturet.
Kabelen kan også føres ut til siden av tastaturet.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Quickfire TK har som nevnt ingen makrotaster eller spennende funskjoner og krever dermed ingen drivere eller tilleggsprogram. Den separate, flettede, USB-kabelen kobles rett i maskinen og tastaturet er klar til bruk. På undersiden av tastaturet er det mulig å feste kabelen slik at den kommer ut på en av sidene, noe som kan gjøre pulten litt ryddigere.

Bli med på neste side, så ser vi om CM Storms kompakte tastatur duger i strid »

Cooler Master CM Storm QuickFire TK

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen