Club3D klar med nye S3-kort

Club3D er på farten med nye lanseringer. Denne gangen dreier det seg om tre ulike kort baserte på grafikkbrikker fra S3.

At Club3D produserer kort basert på DeltaChrome S8-brikken er for så vidt ikke noe nytt, men den versjonen som nå lanseres er noe forandret fra versjonen vi testet i sommer. Kortet har fått en annen design, og dessverre også 50 MHz lavere minnefrekvens.S3 DeltaChrome S8

Kortet vil finnes i versjoner med 128 og 256 MB minne, med AGP-grensesnitt. Kjerne/minnefrekvens er 300/250 (DDR) MHz og minnebussen er 128 biter bred. DirectX 9.0 (PS 2.0) støttes i hardware og kortene har 8 pixel pipelines.

Med slike spesifikasjoner befinner kortet seg ytelsesmessig omrent i samme liga som forrige generasjons mellomklasse-kort, f.eks. Radeon 9600 Pro. Dermed vil kortet kategoriseres som en "low-end"-løsning i våre dager.

Det reflekteres også i prisen, da estimert gatepris er henholdsvis 85 og 109 €, og da får du med spillet Colin McRae 04 på kjøpet. Kortene blir ifølge Club3D tilgjengelig i løpet av uke 41 - altså rett over helgen.Club3D OmniChrome S4

Vi har tidligere skrevet om Club3Ds OmniChrome-løsning her på Hardware.no, som er et kombinert grafikk- og TV-kort. Nå har Club3D lansert kortet offisielt og pris og tilgjengelighet er klar.

Kortet får 128 MB minne og er klokket til 350/300 (DDR) MHz. Kun 4 pixel pipelines og 128 biter bred minnebuss er på plass. Kortet støtter DirectX 9 i hardware (PS 2.0).

Med slike spesifikasjoner blir ikke 3D-ytelsen allverden å skryte av (Radeon 9200-klasse), men så er det heller ikke 3D-ytelsen kortet først og fremst profilerer på.

OmniChrome S4 er nemlig utstyrt med en TV-tuner fra Philips samt VIVO-funksjonalitet (video inn, video ut). Kortet kommer også med fjernkontroll og programvare for tidsskifting og opptak fra TV. HDTV-støtte er også på plass. Dermed skulle kortet være godt egnet for typisk HTPC-bruk, altså som en "multimediaboks" for stuebruk.

Prisen er satt til 145€ og inkluderer blant annet Colin McRae Rally 04 og Intervideo Home Theater. Kortet blir ifølge Club3D tilgjengelig på markedet i uke 42, altså i midten av oktober.

(kilde: Club-3D)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen