Cloverfield gjør deg kvalm

Filmen, som hadde amerikansk premiere forrige uke, har slått godt an blant kinogjengerne, og hittil har filmen håvet inn rundt 40 millioner dollar på billettsalg. Filmen foregår i New York, og er fortalt gjennom de håndholdte kameraene til fem av innbyggerne. Ifølge CNN har bivirkningene av denne filmatiske stilen vært at mange av tilskuerne har blitt kvalme – bokstavelig talt.

Det går intenst for seg i Cloverfield.
Det går intenst for seg i Cloverfield.

Ligger i hodet

De aller fleste blir ikke påvirket av filmen, men for de som er rammet ligger problemet i hodet, forteller eksperter. Ifølge overlege Dr. Michael G. Stewart er det snakk om en klassisk form av svimmelhet. Mennesker tror simpelthen at noe beveger seg når det i virkeligheten ikke gjør det.

Kinoer rundt omkring i USA har nå satt opp advarsler der filmen blir sammenlignet med den effekten noen kan få av å kjøre en karusell.

Vent på DVD-en

Hvis du er nervøs for å bli syk, ta det med ro, de fleste tåler filmen godt. Hvis du mot all formodning skulle føle deg kvalm under visningen så kan det hjelpe å lukke øynene et par sekunder for å gjenopprette kroppens balansesystem. Er du fremdeles stresset, så må du vente til filmen kommer på DVD. Det å se filmen hjemme i stua vil nemlig være tryggere.

”Cloverfield” har norsk premiere 8.februar. Anmeldelsen får du her på Kulturo når datoen nærmer seg, men allerede nå kan du se trailere til filmen her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen