Clooney ber om Darfur-hjelp

Det var på en ekstraordinær informasjonsrunde at skuespiller George Clooney tok til orde og sa at FN må ta litt av ansvaret for folkemordet som nå skjer i Sudan.

Sudan har trukket tilbake en FN-resolusjon som la opp til at en styrke på 20 000 menn skulle gå inn i området, fordi det er brudd på landets suverenitet.

200 000 drept

FN sier at volden i området har økt og at 200 000 mennesker har blitt drept til tross for fredsavtalen som ble underskrevet i mai. To millioner mennesker skal være på flukt.

Clooney og hans far, som er journalist, tilbrakte fem dager i Darfur i april hvor de tilbrakte tiden sammen med offer for volden og hørte på deres historier, ifølge BBC.

-Jeg er her for å representere folket som ikke kan snakke for seg selv, sa Clooney i talen til medlemmene i FNs sikkerhetsråd.

FNs oppgave

-Vi vet at det er en vanskelig oppgave, men dere er FN og dette er oppgaven dere har fått. Dette er det første folkemordet siden årtusenskiftet og hvis det fortsetter vil det ikke bli det siste. Hvis ikke FN-styrken tar affære 1. oktober må hjelpearbeidere forlate landet og etterlate seg et par millioner mennesker uten noe som helst, fortsatte han.

Clooney fikk støtte av nobelprisvinner og holocaust-overleveren Elie Wiesel.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen