Anmeldelse

Client – Untitled Remix

Client er en trio med jenter som lager såkalt electroclash, en blanding mellom blant annet 80-tallets synthpop og disco ved hjelp av moderne synthesizere og trommemaskiner. Et fremstående eksempel på denne type musikk er Ladytron, som de fleste sikkert kjenner til gjennom hitlåta Destroy Everything You Touch som har gått sin seiersgang på TV2s FotballXtra. Andre folkekjære eksempler er Margaret Bergers låt Samantha og, i en lettere grad, Gwen Stefanis What You Waiting For?

På "Untitled Remix" samler Client en rekke remixer fra fjorårets "Heartland", b-sider og annet ekslusivt materiale for et heidundrande kalas. Eller er det virkelig så heidundrande?

Electroclash møter industrial

Sexy jenter med sexy musikk.
Sexy jenter med sexy musikk.

Det er i bunn og grunn bare tre virkelig kule låter på "Untitled Remix": Suicide Sister (Samuel Onervas Radio Mix), Der Amboss og It's Not Over (Cherrystone Mix). Førstnevnte er en helt ny singel i samarbeid med Douglas McCarthy fra EBM-legendene Nitzer Ebb, som er å finne i to utgaver, hvorav Samuel Onervas Radio Mix banker Zip Remix kraftig ned i støvlene. Låta er en frisk og slående start på albumet og minner om Ladytrons nevnte mesterverk når den er på sitt beste. Synthpopens tradisjonelle låtstrukturer møter en catchy bruk av bass og hardtslående, men allikevel myke trommer på en superb måte, til tross for at vokalbidraget til McCarthy noen ganger høres litt rart ut.

Der Amboss skiller seg betraktelig ut fra resten av albumet da den er et samarbeid mellom Client og det tyske industrialbandet Die Krupps. Innflytelsen fra EBM og industrirock gjør seg kraftig gjeldende ved bruk av hyppige basslinjer og en militant marsjtakt. Trefningen mellom electroclash og industrial gir mersmak, og undertegnede håper på mer samarbeid innen denne retningen i fremtiden. Det tredje høydepunktet på albumet, It's Not Over (Cherrystone Mix), er den definitive remixen på albumet. Låta er en hissig avart av electroclash med forvrengt bass og synthesizere med de høyt elskede hardtslående trommene. Om bare resten av albumet hadde holdt nivået dette trekløveret har, ville helhetsinntrykket ha vært betraktelig bedre.

Electroclash møter club

Det er synd at disse jentene noen ganger blir for kjedelige.
Det er synd at disse jentene noen ganger blir for kjedelige.

Vi blir servert dette kontinuitetsproblemet allerede i låt nummer to, Drive (Eyerer and Namito Remix). Her forsøker man å blande Clients musikk med mer clubinspirerte takter, men resultatet er nedslående: Det er rimelig kjedelig. Musikken blir fort for repeterende og lite givende, men fungerer greit som bakgrunnsfyll. Man forsøker å rette opp dette nøytrale lydbildet med Zerox Machine (N-Joy Radio), som forsåvidt er en mer fengende låt, men formelen som benyttes her blir fort en altfor trasig gjenganger på resten av albumet, noe som resulterer i at det som i utgangspunktet låter kult fort blir strømlinjeformet.

Mye av musikken er egentlig kul, men det blir bare for mye av det samme. Hadde bandet kuttet ned albumet med tre-fire låter, ville det nok ha hevet albumet et par hakk. På den annen side passer albumet ganske godt å ha gående i bakgrunnen, for musikken er temmelig lyttervennlig, til tross for noen av sine mer militante påfunn. Så moralen er: Mer industrial, aggresjon og progresjon, mindre club, nøytralitet og repetisjon.

Konklusjon

"Untitled Remix" er en samling med låter som ofte fungerer godt for seg selv, men som et album fungerer det ikke like godt da det hele blir for standardisert etter hvert. I tillegg er noen av låtene direkte kjedelige. Men sjekk for all del ut de strålende høydepunktene Suicide Sister (Samuel Onervas Radio Mix), Der Amboss og It's Not Over (Cherrystone Mix).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen