Clickfree med Iphone-backup

Clickfree med Iphone-backup

Den nye enheten Clickfree Transformer T402 kommer i salg før sommeren, og er en USB-plugg du plasserer mellom PC-ens USB-port og kabelen til din Iphone eller Ipod. Etter noen sekunder starter et backup-program på datamaskinen, som lar deg ta automatisk backup av filer på PC-en til ledig minne på din Iphone eller Ipod.

Programmet overskriver ikke filer du allerede har på Iphone eller Ipod, og om du ønsker det kan du selv avgjøre hvilke filtyper som skal sikkerhetskopieres. Du kan også sikkerhetskopiere fra flere ulike PC-er eller Mac-er.

Begge veier
Det som kanskje er vel så interessant med denne løsningen er at den virker begge veier. Du kan med andre ord bruke USB-pluggen for å flytte musikk, filmer og annet innhold fra din Iphone eller Ipod til en PC, sier Ole-Morten Almås hos importøren Xanion Nordic AS til Mobilen.no.

En DVD som tar vare på bildene dine, og en 2,5 tommer harddisk som automatisk lagrer alle dine filer når du koblet den til USB-porten, finnes allerede. Senere kom også en USB-kabel som gjør en hvilken som helst USB-disk til en Clikfree-disk.

Flash
Og i mai kommer backup-løsninger med flashbasert minne i kredittkortformat, kalt Clickfree Traveler.

Clickfree Traveler kommer i størrelsene 16 GB, 32 GB og 64 GB. De støtter automatisk backup av dine digitale data, og all programvare du trenger kjøres lokalt på lagringsenheten. Dermed trenger du ikke å gjøre noe annet enn å koble til flashminnet i USB-porten og vente til jobben er utført. Siden kan du flytte filene til en annen PC, browse dataene på minnet, eller gjenopprette filene dersom du skulle få dem slettet eller ødelagt på PC-en.

Transformer
Et annet nytt produkt i samme serie er minnepinnen som gjør din CD/DVD-brenner til Clickfree-enhet. Ved å plugge minnepinnen i datamaskinen og plassere en blank CD eller DVD i datamaskinens CD/DVD-brenner, vil det automatisk bli lagret sikkerhetskopi av filene dine på CD eller DVD. Også her støttes alle filformat (ukjente format kan legges til manuelt).

Men har du store mengder data du vil sikkerhetskopiere kan det lønne seg å bruke DVD fremfor CD.

Backupløsningene fungerer også med Mac OSX 10.5 eller nyere med prosessor fra Intel.

Priser
Ole-Morten Almås sier det er litt usikkert når de ulike produktene er klare, med at de antakelig vil komme på markedet i løpet av sommeren. Prisen på en Transformer til Ipod/Iphone vil ligge på omlag 595 kroner, mens en CD/DVD-Transformer vil koste 395 kroner.  Travelerkortene vil koste 995 kroner for 16GB, 1595 kroner for 32 GB, og 2695 kroner for 64GB.

Ellers er følgende produkter tilgjengelige nå:
Clickfree Portable Hard Drive (2,5"): 120 GB (kr 995), 160 GB (kr 1 195), 250 GB (kr 1 395), 320 GB (kr 1 895) og 500 GB (kr 2 295).
Clickfree Hard Drive (3,5"): 500 GB (kr 1 895), 1 TB (kr 2 695).Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen