Test

Clickfree

Få databrukere kan med hånden på hjertet si at de har skikkelig sikkerhetskopi av alle viktige data. Og tar du digitale bilder krever sikkerhetskopiene fort mye lagringsplass og konsekvensen ved tap av bildene kan føles enorme. Så hvorfor er det så vanskelig å ta sikkerhetskopier?

Selv har jeg syndet på dette området, men har nå satt opp en løsning som fungerer bra for meg. Men siden den krever litt teknisk kjennskap til datamaskiner, er den ikke for alle. Det som forundrer meg er at ikke en eller annen produsent har kommet opp med en genial løsning for lenge siden – en løsning som ikke koster skjorta, og som er så enkel å bruke at alle kan få det til, men samtidig fleksibel nok til å tilfredsstille individuelle behov.

I går fikk vi i redaksjonen en liten åpenbaring, da vi faktisk fikk kloa i et slikt produkt, og har gitt det en rask test.

Produktet heter Clickfree, og kan ta sikkerhetskopier uten at du trenger å gjøre noe som helst (nesten)

Det finnes i to forskjellige versjoner, en med ekstern USB-harddsik, og en med brennbare DVD-plater.

Harddiskversjonen i to farger.
Harddiskversjonen i to farger.

Slik fungerer det

På harddisken eller på DVD-platene ligger selve backupprogrammet, som starter automatisk når du setter inn plata eller kobler til disken. Programmet trenger ingen installasjon.

Du får en mulighet til å endre innstillinger i programmet, og med mindre du velger å gjøre det, vil programmet starte sikkerhetskopi helt av seg selv.

Hva kopieres

I motsetning til de fleste andre programmer kopierer den ikke katalog for katalog, men søker etter bestemte filtyper. Den har en liste over hundrevis av aktuelle filtyper, og kopierer alle filer den finner av disse typene.

Det betyr at dersom du ikke har peiling på data, men har ting du vil ta vare på, kan du være rimelig sikker på at programmet får med seg det du trenger.

Dersom det er filtyper du bruker, som programmet ikke tar, er det litt spesielle programmer som få eller ingen nybegynnere bruker. Er du litt mer avansert, og installerer slike programmer selv, er det enkelt å sette hvilke filtyper som skal kopieres.

Du har også mulighet til å sette hele kataloger som skal tas med, og hele kataloger som ikke skal tas med.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen