Click

Mange har nok drømt om en muteknapp når kona kjefter, eller kanskje en spoleknapp under en forelesning på fredags ettermiddag. "Click" handler om en fjernkontroll som gjør akkurat det.

Alternativ tekst mangler
Sandler, Walker og den magiske fjernkontollen

Gudenes fjernkontroll

Michael Newman (Adam Sandler - "Little Nicky") er arbeidsnarkoman, og har ikke nok tid til familien. Når han først har det, er sjefen hans, Mr. Ammer (David Hasselhoff - "Baywatch") lite forståelsesfull over at han har fri. Han får deadlines over ferien, noe verken kone, barn eller foreldre setter pris på. En kveld når TV-en ikke slår seg på drar han i frustrasjon ut for å finne en universalfjernkontroll. Han møter eksentriske Morty (Christopher Walken - "Pulp Fiction") som gir han en fjernkontroll med litt flere effekter enn han regnet hadde med.

Michael bruker kontrollens fast forward-knapp til å få ting gjort raskt, men kontrollen lever sitt eget liv, og memoriserer hans tidligere preferanser.

Ikke morsom

"Click" er en lidelse. Man sitter og venter på at filmen skal ta slutt. Sandler er ikke morsom, han slenger ut kommentarer i tide og utide, og har en oppførsel som rett og slett ikke passer seg for en voksen mann.

"Click" spiller mye på pubertal humor, og det blir rett og slett ikke morsomt. For eksempel er der fire hunder i filmen, og alle tørrjukker på en stor, gul tøyand. Om man overhode ler av slikt, blir man flau av det sekunder etter. Filmen er fylt til randen av klisjer, og selv om man liker Sandler, er dette en DVD man absolutt ikke trenger i samlingen.

Alternativ tekst mangler
Sandlers stadige hakking på nabogutten blir til slutt smakløst.

Filmen er som en dårlig rip-off av "En julefortelling" av Charles Dickens, der Sandler, i likhet med Scrooge, kun konsentrerer seg om jobb, med et trist utfall. Det holder ikke, og når filmen går fra å være komedie til å bli en trist, sentimental ”hva har jeg gjort med livet mitt”-historie, blir det såpass dårlig at man skulle ønske en fjernkontroll som kunne brukes på ens eget liv, til rulleteksten kommer.

Mange stjerner, lite glimmer

Stjernefaktoren på rollelisten er de ikke noe å si på, selv om ingen av kjendisene gjør filmen noe bedre. Christopher Walken i rollen som Morty kan minne om Morgan Freemans rolle som gud i Bruce Almighty, men gjør ikke så mye ut av seg. Kate Beckinsale ("Aviator") gjør ikke stort mer enn å se pen ut, og Sean Austins ("Ringens Herre") rolle består stort sett av å gå rundt i speedo. Filmens eneste lyspunkter er faktisk Hasselhoff, som gjør en god karakter som en sleip og usympatisk sjef, i tillegg til noen scener der Sandler får livet sitt med kommentarspor.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen