ClearSpeed flytter over på 64-bit

Bakgrunnen for satsingen på 64-bit skal være et krav fra kundene. Mange av disse skal ha sagt at 32-bits teknologi nå tilhører et nisje-marked og at det derfor er 64-bits arkitektur som vil gjelde i tiden fremover.

Det stadig økende fokuset på 64-bits prosessering har nok stor sammenheng med det som skjer på x86-arkitekturen. Både AMD64 og Intel EM64T tiltrekker seg stor oppmerksomhet og påvirker nok andre deler av industrien. IBM sin Power-arkitektur er også på stigende front.

Den nyeste brikken (co-prosessor) fra ClearSpeed ble introdusert som CSX600 og kan prosessere 50 milliarder FPU-operasjoner per sekund. 25 gigaflop genereres ved hjep av en spesiell basisfunksjon. Dette er tre ganger høyere enn tallet for Itanium 2 1,5 GHz.

CSX600 har et effektforbruk som bare er 5 W, noe som er meget bemerkelsesverdig. Foreløpig finnes brikken kun på et add-on kort med PCI-X grensesnitt, mens det til neste år også vil bli lansert i PCI Express-versjon.

Brikken kan implementeres som en hjelpeprosessor både i servere og arbeidsstasjoner. I tillegg selger ClearSpeed noe som heter "Corporate Developer's Kit", spesielt beregnet på CSX600.

(Kilder: ClearSpeed, Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen