Hos Clas Ohlson i Torggata i Oslo kan du blant annet låne verktøy av Heidi Haugan og butikksjef Anders Hulaas.
Hos Clas Ohlson i Torggata i Oslo kan du blant annet låne verktøy av Heidi Haugan og butikksjef Anders Hulaas. (Foto: Clas Ohlson)

Nå kan du låne elverktøy gratis hos Clas Ohlson

Stiller med utlån i alle 90 butikker.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fra torsdag 21. juli blir det mulig å låne verktøy fra samtlige av Clas Ohlsons 90 butikker, opplyser selskapet i en pressemelding.

Mot et depositum skal du kunne ta med deg diverse elverktøy hjem for korttidslån. Tanken er at du skal slippe å kjøpe dyrt utstyr du vanligvis ikke har bruk for.

Ina Kristin Haugen er kommunikasjons- og markedssjef i Clas Ohlson Norge. Foto: Clas Ohlson

– Når man skal sette i gang med småprosjekter i hjemmet, trenger man ofte spesielle typer verktøy som man ikke nødvendigvis har i verktøykassa eller i garasjen. Noen av oss vil kun trenge verktøyet der og da, før det støver ned i boden. Vi synes det er unødvendig, og ønsker derfor å tilby gratis utlån av verktøy fra alle våre butikker rundt om i landet, sier Ina Kristin Haugen, kommunikasjons- og markedssjef i Clas Ohlson Norge.

Hun nevner dessuten at det å tilby lån av produkter som man ellers kun hadde brukt et par ganger, også er bra for miljøet.

Men for å ta det med en gang: Det er et begrenset utvalg som står på utlånslista. Per i dag er det snakk om åtte forskjellige verktøy, som omfatter drill, slagdrill, bajonettsag, stikksag, sirkelsag, multimaskin, vinkelsliper og borhammer.

– Nordmenn er hjemmefiksere og folk som i stor grad ønsker å gjøre ting selv, men forskjellige prosjekter krever forskjellig utstyr og verktøy. At vi nå kan dele og låne ut verktøy til våre kunder ser jeg veldig frem til. Vi vil naturligvis hjelpe kunden med å finne riktig verktøy, slik man unngår å komme hjem med feil verktøy, opplyser Anders Hulaas, butikksjef for Clas Ohlson i Torggata i Oslo.

Intet nytt fenomen

Som nettstedet Dinside nevner, er ikke Clas Ohlson det eneste stedet man kan henvende seg dersom man plutselig er i beit for verktøy.

Skulle du befinne deg i Oslo, er det et par bibliotek der du kan låne med verktøy hjem. Hovedbiblioteket har sågar et eget «Folkeverksted» som også inkluderer 3D-skrivere og digitaliseringsstasjoner.

I Oslo finner vi også den største brukergruppen av OBOS-appen Nabohjelp, der man nettopp kan legge ut en liten bønn om hjelp fra folk som bor i nærheten. Men det er jo ikke nødvendigvis gratis.

  Bilde: Eirik Helland Urke/Tek.no

Folk som bor i andre deler av landet må i større grad belage seg på å faktisk bli kjent med sine naboer.

Fordelen er at dette også trolig øker sjansene for å kunne låne noe uten kostnader.

Pass på utlånstiden

De fine med Clas Ohlsons tilbud er at det gjelder for alle butikker, slik at også folk som ikke bor i hovedstaden har nå har et alternativ dersom de bor i nærheten av en butikk.

Lånet i seg selv er altså gratis, men du må vise legitimasjon, signere et utlånsskjema og betale inn et depositum på 200 kroner. Disse pengene skal du da få igjen når verktøyet leveres inn igjen til butikken. Utlånstiden er på to dager, og det vil være mulig å låne flere verktøy av gangen.

Men pass på, for hvis du ikke leverer tilbake verktøyet i tide kan det fort bli dyrt. Da påløper nemlig en dagleie på 79 kroner for hver dag over de to første dagene.

Skulle det være slik at returen blir mer enn ti dager forsinket, blir saken behandlet som et kjøp – du vil altså bli tilsendt en regning på gjenstanden. Og det vil ikke bli billig, med tanke på at du ikke bare må betale for varen, men også dagleie for de ti dagene.

Sånn sett er det bedre å stikke tilbake til butikken igjen etter to dager og sette opp et nytt lån. Det er nemlig fullt mulig å låne samme verktøy flere ganger etter hverandre.

Muttertrekker er dessverre ikke på lista:
Vi har testet muttertrekkere på batteri >>>

(Kilde: Clas Ohlson)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen