Cisco saksøkes for trådløst

Wi-LAN er et selskap med 140 ansatte som har sin base i Calgary. Bedriften har nå satt i gang et søksmål mot Cisco og påstår at nettverksgiganten har brutt opphavsrettigheter ved å produsere samt markedsføre teknologi tilhårende Wi-LAN - uten lisens.

Det Calgary-baserte selskapet eier flere patenter i forbindelse med trådløs teknologi og mener å ha dannet grunnlaget for 802.11a og 802.11g. I tillegg påstås det at et av patentene også gjelder utvidelsene 802.16a og 802.16. 802.11x brukes i mesteparten av dagens trådløse nettverksutstyr, mens 802.16x er en fremtidig standard, foreløpig referert til som WiMax.

Vise-president i Wi-LAN, Ken Wetherell, uttaler ovenfor Cnet at 802.11a/g ikke ville eksistert uten deres OFDM-patent og mener derfor å være i sin fulle rett ved å saksøke Cisco. Til informasjon kan det nevnes at det ikke er første gang selskapet går til rettsak for å beskytte dette patentet.

Cisco har foreløpig ikke gitt noen detaljert respons til søksmålet, men har sagt at de vil se nærmere på saken og komme tilbake med en uttalelse i nær fremtid.

 

(Kilder: Cnet, Wi-LAN)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen