Cigar HD: Ekstern mini-HD fra Soyo


Soyos Cigar-disk ligner lite på den helseskadelige navnebroren

Med USB 2.0 og stadig billigere 1,8-tommers harddisker, har dermed også Soyo bestemt seg for å lansere en mini-harddisk. Ellers er Soyo kanskje mest kjent for å lage hovedkort for servere og PC-er.

Soyo Cigar HD20 får nettopp en 20 gigabyte stor harddisk og USB 2.0-overføring, som altså er førti ganger raskere enn USB 1.1, som det nesten er utenkelig å overføre såpass store datamengder med. Disken snurrer med 4200 rpm og har 512 kB cache.


Disken er ellers 10,2 centimeter lang, 6 centimeter bred og 1 centimeter høy og kommer i et magnesium-basert chassis for å tåle "litt ekstra" juling, ifølge Soyo. Vekten blir på 79 gram, som skulle gjøre Cigar-disken passe lommevennlig.

Ellers er disken bootbar, driverløs i Windows XP og 2000, og har sågar krypterings- og komprimeringsmuligheter som en hvilken som helst annen disk. Soyo henviser også til at Cigar HD20 har "avanserte muligheter for sending og mottak av epost" - uten å forklare noe nærmere om akkurat dén egenskapen.

Mer info om disken finnes på Soyos hjemmesider.

Den epostlesende Cigar-disken ser ikke ut til å ha ankommet landet enda, så både pris og tilgjengelighet er ukjent i øyeblikket.

(Kilde: Soyo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen