CIAs gedigne mobiltabbe

For agentene hadde tydeligvis glemt at mobiltelefoner legger igjen en rekke spor når de brukes. Når samtaler settes opp eller mottas, kommuniserer mobilen med basestasjoner. Beliggenheten til disse stasjonene lagres deretter sammen med andre samtaledata.

En organisasjon som er relativt kjent for sine skjulte operasjoner, burde kanskje ha tenkt på dette på forhånd. Det gjorde imidlertid agentene ikke, og de la derfor igjen en rekke mobile fotspor i forbindelse med en ulovlig bortføring i Milano i 2003.

Det ble derfor en relativt enkel jobb for den italienske sakføreren. Etter å ha fått tak i en detaljert oversikt over mobilbruken i området den aktuelle perioden, ble saken ganske åpenlys.

Møter ikke

Han klarte å identifisere de aktuelle agentene, hvor de hadde bodd, samtaler mellom agentene, samtaler til CIA-hovedkvarteret i USA, samtaler til det amerikanske konsulatet i Milano og ikke minst samtaler til en amerikansk flybase i Aviano.

I ettertid har den egyptiske mannen blitt frigitt, men det betyr ikke at italienerne legger saken død. De kjører saken selv om agentene ikke vil møte opp i retten. Dersom de blir funnet skyldig, bør de i ettertid holde seg unna områder der Interpol opererer, ellers kan de vel se frem til en lang fengselstraff.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen