CIA skal overvåke IRC

CIA har siden april 2003 sponset et prosjekt for å få finne nye måter å bekjempe cyber-terrorisme gjennom avansert teknologi. Forskere på Rensselaer Polytechnic Institute har samarbeidet med CIA i 2 år om å få til automatisk overvåkning og profilering av praterom på nettet.

Overvåkningssystemet skal kunne oppdage hemmelige miljø og kommunikasjonsmønster uten menneskelig inngripen. Prosjektet kommer til å bli testet fra og med 1. januar 2005. CIA utlyste gjennom National Science Foundation et stipend til de som klarte å lage et effektivt slikt system. Du kan lese om stipendet hos NSF, men her er selvsagt ikke CIA nevnt med et ord.

Det var Electronic Privacy Information Center, EPIC, som fikk tak i dokumentene som avslørte CIA. De benyttet seg av den amerikanske Freedom of Information Act, som tilsier at innbyggere i USA har rett på visse typer informasjon. Leder for EPIC, Marc Rotenberg, er bekymret for at CIA skal forandre det vitenskaplige miljøet i USA; Man må være forsiktig slik at National Science Foundation ikke blir National Spy Foundation.

CIA nekter å kommentere saken, på det basis at etterretningstjenesten aldri svarer på spørsmål om økonomisk støtte.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Mai 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Chili Large 10 GB


Jeg er superbruker:

Chili X-Large 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen