Chromecast-brukere verden over opplevde i går at enheten ikke dukket opp i lista over tilgjengelige enheter. Google måtte ut med en fiks i natt.
Chromecast-brukere verden over opplevde i går at enheten ikke dukket opp i lista over tilgjengelige enheter. Google måtte ut med en fiks i natt. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Chromecast gikk ned i 12 timer før Google fikk på plass en fiks

Skal fungere igjen nå.

Prøvde du å bruke Chromecasten din i går opplevde du sannsynligvis at den ikke dukket opp i lista over enheter du kan «caste» innhold til. 

Smarthøyttaleren Google Home hadde også problemer, og mange meldte om problemer på nett.

Brukerfeil 

Selskapet hevdet først at problemene skyldtes brukerfeil, men innså etter hvert at det gjaldt for mange til å være tilfeldig.  Selskapet anerkjente problemene på Twitter i nitiden i går kveld, norsk tid, mange timer etter at problemene først oppsto.

Undertegnede forsøkte for eksempel å bruke Chromecast til å se VM-kamper i går ettermiddag, uten hell. 

 

Fiks i natt 

Google Home-problemene viste seg blant annet ved at høyttaleren svarte at det hadde oppstått en feil og at brukeren kunne stille spørsmålet sitt igjen om et par sekunder. 

Et par timer etter den første tweeten om saken meldte Google om at fiksen var klar, og ville bli rullet ut i løpet av natten. For å tvinge enheten til å oppdatere seg kunne man også restarte den. 

Stor frustrasjon 

Mange brukere ga uttrykk på Twitter for at de hadde forsøkt alt for å få Chromecast til å virke igjen, blant annet å restarte rutere, tilbakestille TV-er til fabrikkinnstillinger og liknende. Flere var også oppgitt over at enheten ikke hadde fortalt dem at noe var galt. 

Også Google Home gikk ned. Bilde: Skjermdump/YouTube

Google Chromecast brukes stort sett som strømmeenheter hvor du bruker mobiltelefonen, PC-en eller nettbrettet som fjernkontroll. Google Home brukes i noen grad også til å styre smarthjem gjennom Googles Assistant. 

Google har ikke gitt noen opplysninger om hva som forårsaket feilen, men sier i en melding at de har tatt steg for å unngå at noe slikt skal skje igjen i fremtiden. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen