Chrome 3.0 lansert

Google har lansert en stabil versjonen av Chrome 3.0 etter en periode med betatesting. Den nye versjonen skal ifølge Google være vesentlig raskere enn forrige versjon, i hvert fall når det gjelder Javascript-ytelse.

Blant nyhetene i versjon 3.0 er forbedret fanefunksjon med klikk-og-dra-mulighet. Google har også foretatt noen endringer i den såkalte Omniboksen, det vil si vinduet som kombinerer adresse- og søkefelt. Den nedtrekkbare menyen er optimalisert med ikoner for å lettere kunne skille mellom anbefalte nettsider, søk, bokmerker og nettsider fra historikken.

Videre støtter Chrome 3.0 video-taggen i HTML 5, noe som gjør at videoer kan vises på web uten bruk av tredjepartsprogrammer, det vil si på lignende måte som img-taggen fungerer med stillbilder.

Nettsiden for ny fane er også blitt forbedret. Det skal nå være enklere å skreddersy denne siden etter brukerens behov og ønske. Miniatyrbildene av nettsidene kan nå omorganiseres ved å dra disse ditt brukeren ønsker. Brukeren kan også spikre favorittnettsider, slik at disse ikke endres selv om brukeren besøker flere nettsider. Nettsidene i nye faner baseres nemlig i utgangspunktet på surfehistorikken.

Themes blir nå lansert i en endelig utgave. Dette er en funksjon som gjør det mulig å gi Chrome forskjellig farge, mønstre og på en annen måte endre utseende. Du finner forskjellige Themes på tools.google.com

Last ned

Chrome 3.0 kan lasted ned fra google.com/chrome. Dersom du allerede bruker tidligere versjon av Chrome, vil denne automatisk bli oppgradert innen kort tid.

(Kilder: Cnet, Google)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen