Test

Christine Fellows - Nevertheless

Kanadiske Christine Fellows er klar med sitt fjerde soloalbum. Tittelen "Nevertheless" er hentet fra et dikt av den amerikanske, modernistiske poeten Marianne Moore (1887-1972), og platen er nærmest for en moderne, poetisk sangsyklus å regne.

Samtidig er det viktig å påpeke at "Nevertheless" byr på mye mer enn sang. Faktisk kan man si at selve vokalprestasjonene stiller i andre rekke; de er rene og behagelige, men likevel upretensiøse. Fortellingens fremtreden ser ut til å være høyt prioritert, med en rekke egenkomponerte og svært velskrevne lyriske vers.

Mangfoldige gavepakker

Christine Fellows har laget noe lekent, men likevel dybsindig med
Christine Fellows har laget noe lekent, men likevel dybsindig med "Nevertheless".

CD-en er spilt inn i Manitou Opera House i Manitou, og Prarie Recording i Winnipeg. Fellows er selv produsent, i tillegg til å synge, implementere fuglelyder i lydbildet og spille orgel, ukulele, piano, klokkespill og skrivemaskin. Et team bestående av ti eksterne musikere sørger for rike, musikalske forsterkninger i form av fiolin, cello, xylofon, perkusjon, trommer, bass, sang, banjo og mandolin. Blant annet bidrar Fellows ektemann, John K. Samson, som for øvrig er vokalist i The Weakerthans.

"Nevertheless" har blitt en samling nydelige, små gavepakker (de fleste sangene er under tre minutter lange) og platen er i sin helhet pent innpakket, med et interessant innhold. Et smakfullt design bidrar til helhetsopplevelsen, takket være fotografier, kunstverk og øvrig estetisk arbeid av Shary Boyle, William Eakin og Alicia Smith.

Enkelt, frodig, naivt og barokt

De finurlige og oppfinnsomme tekstene går hånd i hånd med et lekent og sofistikert uttrykk. Musikken må oppsummeres som både eklektisk og sammensatt, eksperimentell og tilgjengelig, naiv og barokk, kontemporær og nostalgisk, enkel og frodig. I tillegg mer enn aner man en fascinasjon for det gotiske og romantiske, og musikalske referansepunker som Danny Elfman, Cinema Strange, Two Star Symphony og The Dresden Dolls kan med enkelhet forsvares. På den andre siden er Yann Tiersen, PJ Harvey og Kate Bush like gode eksempler.

Fru Fellows har med denne plata laget mange små gavepakker.
Fru Fellows har med denne plata laget mange små gavepakker.

Midt i dette rike lydbildet finnes mange henvisninger til sekstitallets naive, lettbeinte britiske folkpop-stil, og dessuten hentydninger til herlig kabaretpop og eksentrisk elektronika. Søte, nynnbare melodier og behagelige, lettfordøyelige pianoharmonier blandes med spøkelsesaktige strykerarrangement, gladkristne hammondorgel-innslag, landlig banjo-, ukulele- og mandolinspill og stemningsmettet, kirkekor-aktig flerstemt sang.

Talent i bøtter og spann

Mellom soloprosjektene, med debuten "2 little birds" i 2000, har Christine Fellows komponert musikk til blant annet film, TV, danseforestillinger. Hun kan gjerne anses som både forfatter, komponist, pianist og sangerinne. Faktum er at hun mestrer hver av disse rollene til det fulle, og har evnen til å skape spennende lydbilder i et musikalsk univers spekket av tidløse referanser, bærekraftige tanker og solid håndverk.

Konklusjon

"Nevertheless" fortjener rikelig med oppmerksomhet fra de som har sansen for enkle, gode sekstitallsharmonier kombinert med en "Nightmare Before Christmas"-aktig stemning. Dette er en av årets beste pop-plater så langt.

Christine Fellows Nevertheless   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen