Test

Chris Cornell - Carry On

Når man hører navn som Chris Cornell, Mike Patton og Billy Corgan tenker man på sine beste musikkopplevelser på nittitallet. Chris Cornell gav oss "Superunknown", et av tidens beste album, sammen med Soundgarden. Men det var i 1995. Nå er situasjonen en annen. Riktignok er det et par sanger hvor vi kjenner igjen den gamle Cornell, ikke minst på grunn av hans fantastisk stemme, men det er noe vesentlig som mangler; grungepreget. Den kraftige trommingen er ikke der.

Grusomt Michael Jackson cover

Chris Cornell er en god sanger, med det holder ikke denne gangen. Foto: Max Vadukul
Chris Cornell er en god sanger, med det holder ikke denne gangen. Foto: Max Vadukul

Cornell synger en coverversjon av Michael Jacksons ”Bille Jean”, en nedstrippet låt som enkelt og greit er grusom. Det er bare ikke riktig. Om du liker den nye James Bond-sangen, er dette kanskje albumet for deg. Vil du derimot ha noe som ligner på Soundgarden eller Audioslave finner du det ikke her.

Føles ikke riktig

En god sanger har Cornell alltid vært. Men det holder ikke lenger, det er noe som mangler. Popsanger er ikke noe for den eldrende rockeren. Tekstene, som er skrevet av artisten selv, er heller ikke noe å skryte av. Ett eksempel er låta "No Such Thing", som har en flau tekst om at det ikke er noe som heter ingenting. Dypt? Bondsangen, "You Know My Name", er det eneste sporet som er bra på platen. Det hjelper ikke når låta kommer nest sist og du må høre gjennom en god slump ussel bluesrock på veien. Chris Cornell skulle bare gitt ut singelen og spart seg for resten av albumet. Det er bare fyllmasse.

Konklusjon

Stemmen klarer rett og slett ikke å redde dette albumet. Selv om Cornell er en god vokalist hjelper det lite når hans vokal er det eneste som holder en viss kvalitet på skiven. Mannen som har gitt oss sanger som "Spoonman" og "Blackhole Sun", klarer ikke å overbevise oss med dette albumet. Dette albumet er en skuffelse. Det eneste som drar det opp er James Bond-sangen. Resten er fyllmasse forkledd som et album. Hvor har det blitt av Chris Cornell anno 1990?

Chris Cornell Carry On   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen