Nostalgi Chips & Technologies

(Bilde: Rainer Knäpper, CC 2.0 DE, Blake Patterson, CC 2.0, faksimile.)

Slik doblet de grafikkytelsen over natten

Chips & Technologies revolusjonerte bransjen.

I San Francisco midt på 80-tallet hadde Gordon A. Campbell og Dado Banatao nettopp startet et nytt IT-selskap. De kunne ikke vite det, men oppstartsbedriften skulle snart bli sentral i den kommende PC-revolusjonen. Ved siden av å endre måten man lager datautstyr på, kan en av selskapets forretningsmessige flopper ha bidratt til å legge grunnlaget for hvordan PC-grafikk fungerer selv i dag.

Vi tar et dypdykk i historien, og snakker med en av nøkkelpersonene bak endringene som rystet verden tidlig på 1990-tallet – og får samtidig et gjensyn med et selskap som nå kun eksisterer i minnene til enkelte entusiaster. Arven deres lever imidlertid videre hos verdens største prosessorfabrikant, for dette er et tilbakeblikk på ærverdige Chips & Technologies.

Endret måten man lager alt på

Da Chips & Technologies først startet opp var det egentlig ganske få selskaper som drev med datateknologi. Apple var bare noen få år gammelt, og den virkelig store gutten i gata var og ble IBM. Måten ting ble gjort på, for fabrikantenes del, var dessuten den samme den alltid hadde vært: Laget du en brikke av noe slag, så lagde du også kretskortene som brikkene ble plassert på.

Les kommentarene (3)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen