TEST: Chill Innovation CP-700M
Test

Chill Innovation CP-700M

Effektivitet

Testoppsett

Effektiviteten til en strømforsyning måles i prosent. Effektiviteten viser hvor mye av energien du trekker fra strømnettet, du faktisk får ut i effekt i strømforsyningen din. Vi måler dette med et Etech PM300 effektmåler, samt vår effektbelaster.

Effektivitetsgrad = ( effekt ut / effekt inn ) * 100

Vi har målt effektivitetsnivået ved de samme stadiene som vi målte spenning og rippel, og i tillegg ved 20 % belastning. Sistnevnte ble gjort for å forsikre oss om at strømforsyningen overholder kravene for 80-plus-programmet.Chill Innovation har satset på et design med høy effektivitet, og lover derfor en effektivitetsgrad på over 85 % – noe veldig få andre produsenter tør. Dette løftet blir definitivt holdt. Den laveste verdien vi måler er 85,9 % ved 200 W belastning. Den høyeste verdien vi finner er ved 400 W belastning, da blir hele 89,1 % av energien strømforsyningen trekker utnyttet!

Støy

Støymålingene blir gjort på vår nye testlab for støymålinger. Mikrofonene ble da montert 60 cm over senter av viften. Grunnen til at vi ikke har plassert den nærmere, er fordi luftstrømmen i seg selv vil slå ut på mikrofonen. Vi har ikke plassert mikrofonen lenger unna grunnet plassmangel (standarden sier 1 meter). Støymålingene vi nå gjør vil derfor ikke samsvare med verdiene som produsenten oppgir, men vi vil kunne skille strømforsyningene fra hverandre.

Bakgrunnsstøyen ble målt til 26,6 dBA. Som alltid blir strømforsyningen belastet ved 500 W under målingene.

En strømforsyning med god energieffektivitet har et større potensial for å få ned støynivået siden det er mindre varme som må flyttes vekk. Her har Chill Innovation gjort en god jobb. Ved våre målinger er støynivået på 27,3 dBA, ikke langt unna bakgrunnsstøyet. Den ligger med andre ord helt opp blant konkurrenter slik som Mist.

Chill Innovation CP-700M 700W

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen