chili1Chilis nye portefølje er aggressivt priset, og en bonus er at selskapet dropper den dyre megabytetakseringen de tidligere har praktisert for overforbruk av data.
chili1Chilis nye portefølje er aggressivt priset, og en bonus er at selskapet dropper den dyre megabytetakseringen de tidligere har praktisert for overforbruk av data.

Chili slapp nye priser i natt – billigst i mange kategorier

Her er selskapets nye abonnementer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Som vi skrev i går ventet vi at Chili som siste operatør ut ville oppdatere sine abonnementer for å tilfredsstille de nye EU-kravene om fri roaming. Dette for å komme innenfor 30-dagers-fristen for å varsle kundene før de nye reglene trer i kraft 15. juni. 

På håret 

Som sagt så gjort, om enn i siste liten. 00.06 i natt sendte Chili Mobil-sjef Lars Ryen Mill over de nye betingelsene, og det ser ut som om selskapet hans kommer til å plassere seg helt i toppen av pristester fremover. 

Chili tilbyr som kjent ikke noe 1 GB-abonnement, og de vil de heller ikke gjøre fremover. Deres laveste alternativ vil fremover være 500 MB til 89 kroner i måneden, opp fra 69 kroner for halvparten så mye data tidligere. Rosinen i pølsa for kundene er at det nye abonnementet inkluderer fri bruk av tale og SMS, det gjorde ikke det gamle. 

Oppdatert: En potensiell fallgruve er imidlertid at de nye abonnementene ikke inkluderer fri MMS. 1,29 per stykk skal Chili ha. Det tar oss tilbake til en tid hvor vi faktisk måtte tenke oss om før vi brukte basistjenester på mobilen fordi de kostet ekstra. Ikke bra. 

Oppdatert 2: Chili-sjef Lars Ryen Mill skriver i en SMS til Tek.no at dette beror på en misforståelse, og at også fri MMS er inkludert i de nye abonnementene. 

Her er den nye porteføljen:

Chili Pris Billigste konkurrent Pris
0,5 GB 89,- Ice 99,-
2 GB 189,- Ice, Komplett 199,-
5 GB 259,- Telio 258,-
10 GB 349,- Komplett (12 GB) 379,-
30 GB 559,- Komplett 579,-

I priskrig 

Som nevnt virker det som om Chili skal fortsette å konkurrere hardt på pris, men i motsetning til tidligere er det ikke Hello som er den sterkeste konkurrenten lenger.

Chili er også det første selskapet som tør å ta opp kampen med Telio på 5 GB-abonnementet til 258 kroner, og pillen sukres av at Chili kutter ut megabyte-takseringen på overforbruk av data.

Tidligere har Chili tatt seg betalt rimelig stive 1,49 kr per megabyte kundene har brukt ut over datakvoten, riktignok med et tak på 499 kroner i måneden. 

Fremover blir det slik at datahastigheten strupes når du nærmer deg den inkluderte datamengden, og så kan du velge mellom tre datapakker til fast pris før du kan surfe videre med full hastighet: 1 GB til 98 kroner, 3 GB til 249 kroner eller 5 GB til 349 kroner. Heller ikke billig, men uansett langt bedre enn den gamle løsningen. Ice tilbyr til sammenlikning 1 GB for 79,- og 3 GB for 179,-. 

Chili bytter som kjent nett fra Telenor til Telia i disse dager, og alle kundene vil få tilsendt nye SIM-kort. De nye betingelsene trer i kraft for både nye og eksisterende kunder 15. juni. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen