Test

Children of Men - Menneskenes barn

Bygget på en roman av P.D. James, blir vi kastet ut i år 2027, og en markant annerledes verden enn den vi kjenner i dag. Jordas reproduksjonsevne er byttet ut med en dystopi av omgivelser, hvor fremmedfrykt, paranoia og en politisk røre råder. Fremtiden blir ikke lenger sett på som uklar, men fortapt. Byråkraten Theo (Clive Owen) er ingen motstander av dette fremtidssynet. Men så dukker et håp opp, en gravid kvinne. Theo vil gjøre alt i sin makt for å bringe henne i sikkerhet, noe som viser seg å bli en langt tyngre ferd enn forutsett.

"Children of Men" er teknisk spennende.

Iøynefallende

Regissør Alfonso Cuarón, mannen bak den meget gode ”Og mora di også” og ”Harry Potter og fangen fra Azkaban”, har via nevnte verk blitt svært stilistisk og lekende når det gjelder det tekniske. Vi blir servert ekstavagant fotoarbeid som samarbeider tett med overveldende, hektisk stimulerende bilder. Dette fremmer umiddelbar reaksjon fra seeren, og gjør fortellerteknikken langt mer effektiv. En bragd verdt å gi heder for.

Medaljen har dog en noe mindre polert bakside. Der fortellerteknikken slutter å være effektiv, starter den også å fremstå som noe overfladisk. Men det vi finner i overflaten er såpass iøynefallende og forseggjort, så mangel på dybde tærer ikke for hardt på filmens stamme.

Stemningsfull intensitet

Stemningen er tung og mørk, alltid forrykende, ofte pressende, men fremstår sjeldent som uberettiget påtvunget. Det er mye å innta på kort tid, og det er her den effektive fortellerteknikken spiller en så stor rolle. Intensiteten fremmer budskapet fortløpende, og den sjeldne avløsende dysterheten gir få pauser i denne heseblesende affæren. Avbrekksmangelen gjør så at avslutningens hendelse treffer hardere og sterkere enn hva den ellers ville gjort. Spennende.

Clive Owen fyller Theos rolle med tykt fyll, uten at det blir for påtatt. Det samme kan man ikke si like bastant om Michael Caines hippierolle. Stemningsløftet han prøver å gi er et skifte som fungerer i minde vellykket grad, mye takket være en heller fraværende Caine.

Children of Men - Menneskenes barn   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen