Vi bare måtte ta denne med. Og, ja, den fungerer. Som en tappekran, altså. mmm...
Vi bare måtte ta denne med. Og, ja, den fungerer. Som en tappekran, altså. mmm...

Chieftec viser USB 3.0

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hardware.no/Hannover: Man skulle nesten tro at Cebit ville inneholde en god del USB 3.0-baserte produkter, men så langt har nok ikke utviklingen kommet enda. Vi har riktig nok funnet en rekke hovedkort og kontrollerbrikker som gir deg USB 3.0, men det er snakk om relativt få produkter som faktisk benytter denne teknologien. Vi har spurt litt rundt, men svaret er ofte at dette fortsatt er noe som "er på vei", eller gjerne at "det er ikke så mange forbrukere som har muligheten til å benytte USB 3.0 helt enda"

Et par USB 3.0-baserte produktet har vi riktig nok funnet, og Chieftec er en av de som har kommet godt i gang.

Enkelt og greit

Ben Hsieh, salgssjef hos Chieftec viste oss rundt på deres område. Det første produktet vi vil trekke frem er et enkelt kabinett for 2,5" lagringsmedier. Enheten ligner mye på forgjengere CEB-25, men det er her altså snakk om en nyutvikling med USB 3.0-støtte

Hvis 2,5"-enheter er for smått for deg, får du naturlig nok også tak i 3,5"-versjonen. Vi vil også trekke frem den eksterne lagringsenheten CEB-2235S. Denne har plass til to 3,5" eller 2,5" store lagringsmedier, og dataoverføringen skjer via USB 3.0 eller eSATA. De to mediene kan settes opp i BOD, RAID 0, RAID 1, SAFE50 og SAFE33. Ben forklarer videre:

– Vi har gjort ting så enkelt som mulig for forbrukeren. Dytt to harddisker på plass, og dytt på et par knapper for å velge lagringsmodus. Alt er hardware-basert, du trenger ikke programvare. Velger du "RAID 1", settes harddiskene automatisk opp. Selv om du har to enheter som skal speiles, kommer det hele opp som ett lagringsmedium på din maskin, og du trenger ikke å tenke spesielt mye mer.

Passive kjøleløsninger

USB 3.0-baserte produktet er bare noe av det Chieftec ville vise frem. Nye strømforsyninger og kabinetter var på plass, men det som virkelig fanget øyet vårt var en stor klump med aluminium.

De to kabinettene dere kan se på bildet over har kortsidene dekket med massive kjøleribber. Kjøleblokker for prosessoren og brikkesettet følger med, som koples mot kabinettets sidekanter via varmerør. Det er snakk om passivt kjølte kabinetter, beregnet for stue-PC-er.

Kabinettene leveres med Chieftecs Imon-system, som lar deg kontrollere maskinen via en normal fjernkontroll. Det samme systemet satt i kabinettet CS-03B som vi har testet tidligere.

Det er verd å merke seg at disse passive kabinettene ikke vil komme i direkte salg her i Norge, men de vil bli tilgjengelige. Vi blir forklart at det er litt for komplisert å sette sammen kjølesystemet, for at man tør å slippe dette ut til det generelle markedet. Helt forståelig, slik vi ser det. Kabinettene vil derimot bli tilgjengelig via selvkonfigurerte maskiner du kan kjøpe hos nettbutikkene.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen