TEST: Chieftec SPS-850C

Test Chieftec SPS-850C

Chieftec SPS-850C

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Med Chieftec Nitro 88+ 850 W gjør Chieftec igjen det de er gode på. De har satt sammen en strømforsyning med helt akseptabel kvalitet, til en helt grei pris. Dette er en modell for mannen i gata, en modell som på ingen måte utmerker seg som ekstremt god eller spesielt dårlig.

De tre primærlinjene, +12 V, +5 V og +3,3 V, holder seg jevnt over stabile under hele testperioden. Sistnevnte skulle vi riktig nok gjerne ha sett at klarte seg marginalt bedre. Det har derimot ikke så alt for mye å si i praksis, spesielt ikke når +5 V-linjen gjør det så bra som den gjør.

Energieffektivitet har blitt bransjens store fokusområde, og også her gjør Chieftec det ganske greit. Vi måler verdier tett oppunder 90 %. Vi har sett bedre, men dette er fortsatt meget godt for en strømforsyning i denne klassen.

Støynivået opplever vi som pent og pyntelig hele veien, selv om vi undrer oss litt over at dette er det samme uansett belastning. Det sørger videre for at strømforsyningen blir litt varm under full belastning, selv om den er stillegående. Samtidig blir den ikke så varm at vi ser på dette som et direkte problem.

Totalt sett kommer Nitro 88+ 850 W ut som en helt streit strømforsyning som vi har lite negativt å si om. Samtidig som den ikke utmerker seg på en ekstremt positive fronten, sett i forhold til prisen. Med modulære kabler og et lavt støynivå er vi veldig fornøyd, men en pris på 1100 kroner gjør den samtidig verken billig eller dyr. Samtidig vil vi trekke frem lillebroren Nitro 750 W kan være et like godt kjøp, om du ikke trenger hele 850 W, og du vil spare et par hundrelapper.


+ Generelt sett gode spenninger
+ Hyggelig støynivå
+ Modulær
+ God energieffektivitet


- Kan bli noe varm

Chieftec Nitro SPS-850C

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen