TEST: Chieftec SPS-850C

Test Chieftec SPS-850C

Chieftec SPS-850C

Spesifikasjoner

Chieftec SPS-850C
Formfaktor
Dim. (BxHxD)
150 x 86 x 160 mm
DC ut
DC UT +3,3 V +5 V +12 V1 +12 V2
+12 V3 +12 V4
-12 V +5 Vsb
Strøm  25 A 25 A 68 A -
-
-
0,5 A 3 A
Totalt Effekt Ut 150 W 816 W
3,6 W 12,5 W

850 W

Skal man være litt mer teknisk så heter strømforsyningen vi i dag tester SPS-850C. I motsetning til de andre Nitro-strømforsyningene, vil alle modellene som starter med SPS, og ikke BPS, bygge rundt én +12 v-linje. I dette tilfellet er den på 68 A, og kan dermed levere hele 816 W om det skulle være nødvendig.

Videre har vi ikke noe å sette fingeren på når det gjelder resten av kraftfordelingen. De to andre primærlinjene kan individuelt levere 25 A, eller 150 W samlet. Dette er helt normale verdier, selv om vi har sett en trend den siste tiden der disse linjene barberes kraftig.

Strømforsyningen er modulær, og det er bare hovedkortkontaktene som sitter montert permanent. Samtidig ser vi at enheten faktisk kommer med to sett 8-pins +12 V-kontakter for hovedkortet, der begge igjen kan splittes opp til totalt fire 4-pins-kontakter. Videre finner vi åtte SATA- , fire periferisk 4-pins- og fire 8/6-pins PCIe-kontakter.

Alle kablene har kabelstrømper hele veien. Strømpene er festet med en god porsjon lim i hver ende, og fra vårt ståsted sitter det hele ganske godt. Kablene byr bare på én kontakttype for hver lengde. Det er med andre ord ikke snakk om en kombinasjon av kontakter, slik som både SATA og periferisk 4-pin, på samme kabel.

En nærmere titt

Chieftec har pakket Nitro 88+ inn i den produktesken de har vært kjent for i lang tid, en enske som byr på en helt streit mengde beskyttelse. Strømforsyningen er videre pakket inn i litt bobleplast og en egen nylonpose. Av en eller annen grunn har også selve 230 V-kabelen fått den samme spesialbehandlingen.

Den 14 cm brede viften er produsert av Yate Loon, en skikkelig gjenganger blant strømforsyningene på markedet. Akkurat denne modellen, D14SH-12, satt også i Chieftecs tidligere Turbo-serie. Spesifikasjonene lyder 2400 RPM, 200 CFM og 48 dBA. Videre er det montert på en plastplate som dekker 40 % av viften. Målet med denne er å sørge for at luften først flyr fremover i strømforsyningen og tar med seg all varm luft, før dette igjen sklir ut i bakkant.

På innsiden av strømforsyningen blir vi møtt av komponenter trukket i grønn plast og sorte kjøleribber av aluminium. Disse to tingene er klassiske tegn på at det er Channel Well Technology som har stått for den fysiske produksjonen av SPS-850C.

På primærsiden finner vi en solid kondensator fra Panasonic. Videre i matkjeden er det en "double forward"-krets som jobber med spenningen. Akkurat dette kan du lese mer om i artikkelserien vår om "anatomien til en strømforsyning". Samtidig kan det også trekkes frem at det er to DC-DC-enheter å finne, som hver av dem jekker +12 V-linjen ned til henholdsvis +5 V og +3,3 V.

På sekundærsiden befinner det seg en solid kabelsalat, der det meste er strukket rett opp til kontaktpanelet for de modulære kablene. Kondensatorene på denne kanten er fra Teapo.

Chieftec Nitro SPS-850C

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen