TEST: Chieftec Nitro Series 750 W
Test

Chieftec Nitro Series 750 W


Vår testbenk for strømforsyninger - TR-368
Vår testbenk for strømforsyninger - Techred TR-368

Spenninger

Alle strømforsyninger vi tester blir belastet på vår Techred TR-368 testbenk. Vi starter lavt for å gi dere et fullt spekter av hvordan strømforsyningen fungerer i praksis.

For en innføring i hvordan vi tester strømforsyninger, les våre testrutiner.

Da testbenken vår kun kan måle 2 stykk 12 V-linjer av gangen, kobles alle ekstra linjene inn på disse kontaktene parallelt.

Rippel

Når vi måler rippel, bruker vi et oscilloskop fra Good Will Instek. Vi har satt to kondensatorer i parallell over linjene.

For mer grundig informasjon om hvordan vi tester strømforsyninger, les om de nye testrutinene.


Når vi tester spenningene til en strømforsyning presenterer vi vanligvis resultatene fra fem stadier. I hvilket område som for deg vil være realistisk ved praktisk bruk varierer veldig. Det er i utrolig få tilfeller at en strømforsyning jobber ved sin maksimale kapasitet. Vi har derfor skrevet en guide som gir deg en pekepinn mot hvor mange watt som er nok for deg.

Hva er rippel? Kort fortalt er dette "urenheter" i spenningen, altså noe som ikke er ønsket. Rippel oppgis som en verdi i forhold til den aktuelle spenningen, i mV (tusendeler av en Volt). Desto lavere tallet er, desto bedre.

Rippelen er målt ved de samme stadiene som vi målte spenningen. I dette tilfellet betyr det at vi har målt rippelen ved 200, 300, 400 og 550 Watt.

Vi har målt effektivitetsnivået ved de samme stadiene som vi målte spenning og rippel, og i tillegg ved 20 prosent belastning. Sistnevnte ble gjort for å forsikre oss om at strømforsyningen overholder kravene for 80-plus-programmet.

Under støytestene har vi målt viftenes turtall, og gjenskapt belastningen i vårt testlab for støymålinger. Nytt fra og med denne testen er at mikrofonen er montert 30 cm over støykilden, ikke 60 cm som vi har gjort tidligere. Dette er gjort for at vi skal kunne tilby mer nøyaktige målinger. Bakgrunnsstøyen ble målt til 26,2 dBA


Spenninger

Nesten en hel dag står strømforsyningen under press hos oss, belastet i alle aktuelle effektgrader. +12 V-linjen kommer jeg igjennom samtlige tester med glans, et maksimalt avvik på 1,08% er ikke skremmende på noen måte.

De to andre primærlinjene er de som ofte ferdes lengt ut fra sine vanlige baner. I dag ser vi derimot at begge linjene gjør det meget godt. Et avvik på bare 2 % på +5 V-linjen, eller 2,73 % på +3,3 V-linjen er på ingen måte dårlig.

 

+12 V +5 V + 3,3 V
200 W 0,42 % 0,60 % 0,61 %
300 W 0,00 % 0,20 % -0,30 %
400 W -0,33 % -0,60 % -0,91 %
500 W -0,58 % -1,40 % -1,82 %
MAKS -1,08 % -2,00 % -2,73 %

Rippel

+12 V Maks
+12 V Maks
+5 V Maks
+5 V Maks
+3,3 V Maks
+3,3 V Maks

Neste test på listen er rippelmålingene, og de høyeste verdiene vi målte var å finne med maksimal belastning. Også her finner vi gode verdier over hele fjøla. +12 V-linjen svinger ikke med mer enn 16 mV, noe som er meget lite i denne sammenhengen.

+5 V-linjen gjør det bedre, her finner vi ikke urenheter som er større enn 10 mV. +3,3 V-linjen kommer i land med akkurat samme verdi.

Effektivitet

Gode resultater lenger opp på denne siden fører ofte til gode resultater videre nedover på listen. Vi ser også at strømforsyningen kan vise til en god energieffektivitet. Unikt godt er det derimot ikke, men fortsatt helt ypperlig for oss nordmenn.

Støynivå

Så langt har ting virkelig gått i Chieftecs favør. Resultatene har vært gode, og de gjør det heller ikke direkte dårlig når det kommer til støynivået. Direkte godt er det derimot heller ikke, vi har sett lavere verdier, men vi oppfatter fortsatt strømforsyningen som stillegående.

Chieftec Nitro BPS-750C 750W Modulær

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen