TEST: Chieftec Nitro Series 750 W
Test

Chieftec Nitro Series 750 W

Spesifikasjoner

Chieftec Nitro 85+ 750 W
Formfaktor
Dim. (BxHxD)
150 x 86 x 140 mm
DC ut
DC UT +3,3 V +5 V +12 V1 +12 V2
+12 V3 +12 V4
-12 V +5 Vsb
Strøm 25 A 25 A 60 A -
-

0,8 A 3 A
Totalt Effekt Ut 150 W 720 W
9,6 W 15 W

750 W

Strømforsyningene i den øverste effektklassen i Nitro-serien baserer seg på én +12 V-linje. De mindre enhetene kommer derimot med to, så vet du det. Som alltid er majoriteten av effekten å finne her, og en fin slant på de to andre primærlinjene.

Videre vil vi trekke frem at akkurat denne modellen har fått bronsesertifiseringen fra 80-plus-direktivet. Samtidig lover Chieftec selv at effektivitetsnivået til en hver tid skal ligge over 85 %.

Strømforsyningen er i stor grad modulær, få kabler sitter fastmontert og det liker vi. Vi undrer oss riktig nok litt over hvorfor hele fire 4-pins +12 V-kontakter er fastmontert, men det er fortsatt snakk om få kabler. Hvilke kabler som kobles til hvor er også godt merket.

Når det gjelder kontaktsortimentet virker det tydelig at de periferiske 4-pins-kontaktene er noe nedprioritert. Dette er ikke så alt for negativt slik vi ser det, kontaktene brukes lite og kan alternativt skjøtes enkelt. Vi finner fire slike, og seks SATA-kontakter. Videre finner vi fire 8-pins PCIe-kontakter.

En nærmere titt

I en solid pappeske ligger strømforsyningen temmelig tett pakket mellom strømkabler, skruer og de modulære kablene. Alt er relativt trygt pakket, og kablene ligger i en enkel plastpose.

Den 14 cm brede viften er produsert av Yate Loon, et respektert merke på denne kanten. Vi har en rekke ganger erfart at disse kan holde strømforsyningen kald, samtidig som de jobber stillegående. En liten plastplate dekker over omtrent 40 prosent av viften, målet med denne er å dirigere luftflyten i en mer effektiv retning.

Med et litt trenet øye kan man fort merke seg at det er Channel Well Technology som har produsert denne strømforsyningen. Den grønne plasten rundt transformatorene og spolene er deres signatur.

På primærsiden finner vi en litt ensom kondensator, produsert av Philips' småelektronikkavdeling om vi ikke tar helt feil. På sekundærsiden er det ingen andre ringere enn Nippon Cemi Con som står for kondensatorene.

Strømforsyningen benytter ikke DC-DC-teknologi for å konvertere +12 V-linjen ned til de mindre linjene. Her benyttes det tradisjonelle prinsippet med transformatorer, spenningsregulatorer og tilhørende komponenter.

Chieftec Nitro BPS-750C 750W Modulær

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen