Chevrolet Bolt, i Europa solgt som Opel Ampera-e, får bedre rekkevidde.
Chevrolet Bolt, i Europa solgt som Opel Ampera-e, får bedre rekkevidde. (Bilde: GEOFF ROBINS/AFP/NTB scanpix)

Chevrolet oppdaterer Bolt med bedre rekkevidde

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Chevrolet Bolt får bedre rekkevidde, viser den amerikanske miljømyndigheten EPAs sertifisering av 2020-modellen. Der øker rekkevidden fra 383 til 417 kilometer, melder Car and Driver

Det bringer Bolt forbi Tesla Model 3 Standard Range Plus (386 kilometer hos EPA, som har en betraktelig strengere test enn den europeiske WLTP-varianten), Kia e-Niro (383 kilometer) og såvidt over Hyundai Kona Electric, som har en EPA-rekkevidde på 415 kilometer. 

Ampera-e i Europa 

I Europa selges Chevrolet Bolt som Opel Ampera-e, men det oppsto store skjær i sjøen for bilen da Chevrolet-eier General Motors i 2017 solgte Opel til PSA-gruppen.

Plutselig ble innkjøps- og leveringsbetingelsene for bilen drastisk endret, noe som kombinert med høy etterspørsel førte til både prisøkning og opptil flere års ventetid for de europeiske kjøperne

Opel Ampera-e. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Tidligere i år meldte imidlertid Opel-importør Bertel O. Steen at de hadde sikret seg rundt 1.500 nye biler med levering i år, så de åpnet salg av en topputstyrt modell til den nette sum av 399.900 kroner.

Senere så de seg nødt til å kutte prisen til 359.900 kroner for å få fart på salget, og nylig meldte de at de hadde biler på lager klar for umiddelbar levering. 

Ny cellekjemi 

Til Car and Driver sier Chevrolet at de har forbedret cellekjemien i batteriet, og at kapasiteten derfor har økt fra 60 til 66 kilowattimer. Batteripakken vil fysisk være identisk. 

Vi har forespurt Opel Norge/Bertel O. Steen om 2020-versjonen av Ampera-e også vil få bedre rekkevidde, men får til svar fra PR-sjef Stein Pettersen at de «ikke har noen informasjon rundt dette nå». Sjansen er vel uansett betydelig for at Opel heller vil satse på sin egen Corsa, som kommer i elbilversjon tidlig i 2020

Etter WLTP-standarden har for øvrig Ampera-e en rekkevidde på 423 kilometer, så med den samme økningen som i USA ville den eventuelt fått en rekkevidde på rundt 460 kilometer. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen