Test
(Bilde: Chess)

Chess Xzite

Design og brukervennlighet

Form: Skyvbart tastatur
Størrelse: 9,8 x 4,8 x 1,6 cm
Vekt: 110 gram
Snarveistaster: Volum, kamera, meny, internett
Uttak: Huaweis proprietære
Kortplass: Ja, MicroSD/Transflash opp til 2 GB
FM-radio: Ekstern FM-sender, ikke mottaker
Meny: Rutenett
Skjerm: 220 x 176 piksler
Pris: Fra 499-899 kroner
Operatør: Låst til Chess


Kort sagt:
dsad
+ Veldig skarp skjerm
+ Gode menyer
+ Nydelig design

dsad
- Navigasjonstastene er små
- Flate taster er vanskelig å treffe riktig
- Knirker mye

Chess er en av få operatører her til lands som selger sine "egne" mobiltelefoner. De har allerede lansert to modeller med hell. Da vi testet Chess X-One ga vi den skryt for mange funksjoner og hyggelig pris.

Nå er neste modell klar: Chess Xzite. Denne modellen er laget av Huawei og har egentlig modellnavnet U3300.

Xzite er en mobil som umiddelbart gir et veldig godt førsteinntrykk. Den har en ligger godt i hånden, er ikke for tung med sine 110 gram, og er passe stor. Telefonen kan late til å være laget i lettmetall, men den er i realiteten laget utelukkende i plast.

Telefonen må sies å stort sett være solid, men er ikke på noen måte knirkefri. Bakdelen hvor batteriet sitter er rett og slett slarkete. Det knirker veldig i telefonen når du holder den mot øret for å ringe og når du skriver meldinger.

Som på andre blanke telefoner blir det fort mye fingermerker på Xzite. Men vi er imponert over hvor hardfør den er. I testperioden har telefonen ligget i vesker og vært i lommen, men ikke en eneste ripe er å se.

Pent men irriterende

Tastaturet kommer frem når du skyver på telefonen.
Tastaturet kommer frem når du skyver på telefonen.

Xzite har helt flate menytaster. Det ser veldig pent ut, men brukervennligheten lider litt på grunn av dette.

Piltastene er formet som en liten sirkel. Knappene er veldig små, og vi syns det er litt for enkelt å bomme. Dette er imidlertid en vansesak, og etter litt bruk fungerer det greit nok.

Xzite har egne taster for styring av volum, kamera, meny og internett. Du kan selv bestemme hva snarveistastene skal starte.

Også nummertastene er flate, men til gjengjeld er de store og gode. De tre øverste tastene som ligger rett under den buede kanten er litt mindre enn resten, så tommelen har litt vanskelig for å treffe dem. Alle de andre tastene er greie å skrive med og alt i alt fungerer tastaturet bra.

Vipper når du skriver

Når du skriver SMS oppdager du at telefonen har et dårlig tyngdepunkt. Dette gjør at den vipper når du skriver, slik at du er nødt til å holde den med begge hender. Velger du å taste med en hånd må du holde telefonen keitete, og den vakler mens du strekker deg etter bokstavene. Skriver du uansett med begge tomler blir uansett ikke dette et problem for deg.

Du må ha et godt grep når du skriver SMS.
Du må ha et godt grep når du skriver SMS.

Det går for øvrig raskt å skrive SMS og MMS. Menyene er lette å forstå seg på, og ordboken fungerer omtrent som på Sony Ericssons telefoner.

Svært god skjerm

Skjermen til Xzite er veldig klar og tydelig. Vi er også fornøyd med de tydelige kontrastene. Telefonen egner seg altså relativt bra til å surfe med og se på bilder, prisen tatt i betraktning.

Menyen består av et rutenett. Ikonene er store og tydelige og blir opplyste mot den svarte bakgrunnen når du blar. Når du blar i menyene og skal skrive inn valg er ”Avbryt” plassert der hvor de fleste andre telefoner har ”Lagre”. Du får heller ikke spørsmål om du virkelig vil avbryte uten å lagre. Det sier seg selv at man mister mye informasjon før man lærer seg dette.

Du har flere profiler å velge mellom og du kan justere på alle etter behov. Telefonen kommer med syv ringetoner, og du kan også bruke dine egne MP3-filer som ringelyd.

Pene, animerte bakgrunner følger med.
Pene, animerte bakgrunner følger med.
Slik ser menyene ut.
Slik ser menyene ut.
Dette følger med.
Dette følger med.

1 GB minne

Xzite har en proprietær tilkobling for USB og hodesett. Denne er beskyttet av en liten flapp som du trekker ut og skyver til siden. Minnekortplass finnes også under batteridekselet. Telefonen kommer med et Micro-SD-minnekort på 1 GB. Med i esken finner du:

  • Reiselader
  • USB-kabel
  • Instruksjonshefte på norsk
  • FM-sender
  • Ørepropper
  • Batteri
  • 1 GB minnekort med 1 album på

Test: Chess Xzite

Vis større

Chess Xzite   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen