Chess X-one

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Design og byggekvalitetStørrelse: 10,5 x 4,6 x 1,6 cm
Vekt: 90 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 1,8 tommer
Snarveistaster: Volum, kamera
Kamera: Ja
Uttak: Mini-USB, 3,5 mm minijack
Pris: ca. 700 kroner (klasse A)

Slik vurderer vi
X-one sett fra oven.
X-one sett fra oven.
X-ones størrelse er anonym.
Det er ingen ting å si på størrelsen til X-one.

X-one har et tradisjonelt utseende, og er kledd i diverse variasjoner av plastikk. Telefonen er både solid og knirkefri.

Størrelsen utmerker seg ikke verken positivt eller negativt, og vekten på 90 gram er det heller ikke noe å si på.

Telefonen ligger godt i hånden, og materialvalget gjør at telefonen ikke sklir ut av hånden på deg når du bruker den.

Tastene er laget av en form for gummi, og er veldig behagelige å trykke på. De er også store nok til å passe de fleste fingerstørrelser. Tastene lager imidlertid en klikkelyd når du trykker på de, men lyden er ikke høyere enn at du venner deg til det.

X-one har egne taster for styring av volum samt en snarveisknapp til kameraet. Blant kontrolltastene finner du også en egen knapp for å starte musikkspilleren.

Luken til minnekortet er plassert på venstre side av telefonen.

Det er ingenting som beskytter verken inngangen til hodetelefonene eller USB-kabelen på telefonen. Med andre ord er det fritt frem for støv og rusk om du ikke har telefonen i en egen beskyttende veske.

Kameraet til telefonen er plassert på baksiden. Glasset som beskytter linsen er senket en halv millimeter ned i telefonen. Ellers ligger kameraet ubeskyttet, noe som betyr riper hvis du oppbevarer telefonen sammen med skarpe ting. Ved siden av kameraet finner du også et lite speil, som er snedig for selvportretter.

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter
Operativsystem: Proprietært
Meny: Rutenett, 3 x 3 ikoner
Tekst: Ordbok, T9
Firmware: Ukjent

Slik vurderer vi
Når ble disse ikonene laget tro?
Når ble disse ikonene laget tro?

Kjipe ikoner

Menyene til X-one er ingen pryd for øyet. De er på samme nivå som ikonene på Nokias enkleste telefoner, som for eksempel 2626.Men når alt kommer til alt er det ikke utseendet som teller. Menyene er både logiske og oversiktlige.

Det er like enkelt å skrive SMS på X-one som det er å skrive SMS på telefonene til både Nokia, Sony Ericsson og Samsung.

Skjermen har en oppløsning på 240 x 320 piksler og en fargedybde på 262 000 farger. Dette er uvanlig gode egenskaper for en så billig telefon. Skjermen fungerer greit til å vise bilder.

Skjermen fungerer godt innendørs; den er lysskarp og klar. Men å se hva som står på skjermen ute i skarpt sollys, kan du bare glemme.

Du får verken skrevet SMS eller gjort noe annet. Du vil nok også få problemer med å ta gode bilder, siden du ikke kan se hva søkeren viser og ei heller hvordan bildet ble etter at du tok det.

X-one har en smart ekstrafunksjon som lar deg stille inn telefonen til å slå seg av og på igjen automatisk når du selv ønsker det. Dette er veldig praktisk hvis du for eksempel ønsker å slå av telefonen når du legger deg om natten.

Chess X-ONE

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen