Chess taper kunder

Alternativ tekst mangler

I august i fjor kjøpte svenske TeliaSonera de norske operatørene Chess og Sense. Men etter at Idar Vollvik forlot Chess har TeliaSonera tapt kunder i Norge.

Da TeliaSonera, som også eier Netcom, kjøpte opp Chess og Sense, hadde selskapet 1 638 000 kunder i Norge i fjor, skriver Dagens IT.

Men siden Idar Vollvik valgte å forlate sitt hjertebarn til fordel for andre prosjekter, har TeliaSonera til sammen mistet 50 000 kunder i Norge. Teleanalytiker Tore Tore Aarønæs mener det har med personifisering å gjøre.

- Chess var en veldig pådriver i markedet. Chess med og uten Vollvik ser ut til å være to forskjellige båter, sier han til Dagens IT.

Da Vollvik var sjef i Chess, som alltid har markedsført seg som folkets mobiloperatør, fikk selskapet mye oppmerksomhet på grunn av Vollviks PR-stunt utenom arbeidstiden. For eksempel kjøpte han seg en Koenigsegg til syv millioner kroner, i tillegg til å betale artisten Kurt Nilsen et kjempehonorar for stille opp på en konsert på Brann stadion i Bergen.

Men siden Vollvik valgte å forlate Chess, har støynivået rundt operatøren senket seg betraktelig. Aarønæs mener det er vanlig at oppkjøpte selskaper går inn i en rolig periode mens de nye eierne setter seg inn i driften av selskapet.

- Blitt en passiv spiller
- Som mange forventet og fryktet ville Chess gå fra å være en aktiv krabat til å bli en passiv spiller i mobilmarkedet som følge av oppkjøpet, sier teleanalytikeren.

Selv om Idar Vollviks krumspring i media har gitt Chess både oppmerksomhet og abonnenter, stilte ikke alle seg like troende til trønderens mediastrategi. Operatøren One Call gikk for eksempel ut og deklamerte at Vollvik og Chess lurte folket med sine sjarmoffensiver.

- Chess er til stadighet er ute i media og skryter av lave priser og prøver å få det norske folk til å tro at en millionær med Norges dyreste bil er ”folkets mobiloperatør”, het det i en pressemelding fra One Call i desember i fjor.

(Kilder: Dagens IT)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen