Chess med velkomment priskutt

Chess lanserer nemlig abonnementet Premium uten månedsavgift, etableringsavgift og oppstartsavgift. Samtidig er prisen per sekund på ett øre. Mobiloperatøren blir dermed første mobiloperatør i Norge som kutter ut startavgiften.

Dette er en avgift som vanligvis må betales hver gang du setter i gang en samtale og som kommer i tillegg til den vanlige minuttprisen.

- På korte samtaler innebærer dette en halvering av prisen. Hvis du bare skal ringe og si i fra at du blir ett kvarter forsinket, og den samtalen bare tar 15 sekunder, så er kostnaden kun 15. øre. Og ikke langt over en krone slik det er med andre abonnement. 10 sekunder er 10 øre, 45 sekunder er 45 øre. Enklere blir det ikke, sier administrerende direktør Per Christian Andersen i Chess.

Les også:

- Er dette de nye Chess-mobilene?
- Nå er det slutt på mobilbonanza
- Chess med egen musikkmobil

Enklere for brukeren

Ifølge Chess varer en gjennomsnittsamtale i Norge i under to minutter og det vil føre til at prisen ligger på litt under 1,20 kroner. De fleste andre opererer med startavgifter som ofte fører til en økning over 0,50 kroner.

En slik endring fører til at det blir enklere for forbrukeren å vite hvor mye det faktisk koster å ringe.

- Dette er et abonnement for alle som har hyppige og mange samtaler av kortere varighet. Det passer for alle som liker forutsigbar prising, uten at det oppstår skjulte utgifter. Tiden man har brukt vises alltid i displayet etter samtalen. Da blir det veldig lett å regne ut hva samtalen har kostet, sier Andersen.

Tar betalt per sekund

At selskapet går over til såkalt sekundprising har ikke den helt store effekten. Alle operatørene i Norge tar bare betalt for de sekundene du ringer, bortsett fra når det kommer til samtaler til og fra utlandet. Det finnes også flere aktører som tar mindre betalt hvis man ser på totalprisen per minutt, men da må er startavgiften inne i bildet igjen.

Chess tror uansett deres grep vil føre til at det blir tøft for de mindre operatørene å henge med i prisutviklingen.

- Det er nettopp startavgiften som har vært det økonomiske halmstrået til mange nye operatører. Vår hensikt er for så vidt ikke å gjøre livet surt for konkurrentene, men gjøre livet godt, forutsigbart og billig for Chess-kundene, sier Andersen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen