Chess lanserer prisgaranti

Chess lanserer i dag en ”priskaosgaranti” som er ment å skjære gjennom jungelen av abonnementstilbud.

Tilbudet går i korthet ut på at selskapet vil betale deg mellomlegget dersom du kan påvise at din tidligere operatør var billigere enn Chess er, vel å merke etter at du først har vært Chess-kunde i minimum seks måneder. Tilbudet gjelder kun innenlandstrafikk.

– Det finnes omtrent 30 operatører og 145 ulike mobilabonnementer i Norge i dag. Det er uråd for kundene å orientere seg for å finne frem til det billigste alternativet, derfor fastslår Chess nå at det aldri er penger å tape på å velge Chess, sa administrerende direktør Per Christian Andersen på en pressekonferanse i Oslo i dag.

Telepriser.no er unøyaktig

På denne måten kan det virke som om Andersen og hans kolleger uvesentliggjør telepriser.no, nettsiden som Post- og teletilsynet (PT) har opprettet nettopp for at forbrukerne lettere skal finne frem til billigste tilbyder.

– Problemet med priskalkulatoren til PT er at den tar utgangspunkt i et gjennomsnittsforbruk som ikke speiler avvik. Idet du forlater standardmønsteret og ringer litt mer eller litt mindre enn det som er utgangspunktet for kalkulatoren, endres rekkefølgen over hvilke tilbydere som er billigst radikalt. Ti minutters samtaletid mindre enn det som avspeiles i kalkulatoren, vil for eksempel kaste om ganske voldsomt på rekkefølgen, sier han.

Chess mener de har funnet løsningen som gjøre telepriser.no overflødig.

– Hvis vi viser oss å være dyrere enn den operatøren kunden hadde før han eller hun kom til oss, betaler vi tilbake prisforskjellen. På denne måten vinner kunden alltid på å velge oss, mener han.

Billigst uten å være billigst

På pressekonferansen presenterte Chess tall fra en fersk spørreundersøkelse som viser at 90 prosent av mobilbrukerne ikke går med planer om å skifte operatør. Flertallet av de samme brukerne mistenker samtidig at det er penger å spare på et bytte.

Ifølge Andersen i Chess er dette et bevis på at den vanlige mannen i gata ikke orker å forholde seg til prisjungelen. På den annen side betyr det samtidig at Chess har god grunn til å tro at kundene blir hos dem, hvis de først lykkes å få dem over.

– Det er nettopp hva vi håper skal skje med dette tilbudet. Vårt mål er at norske mobilbrukere innen sommeren 2008 skal ha spart til sammen 100 millioner kroner på å gå over til Chess, sier Andersen. Han henviste til egne kalkyler som tilsier at det totale innsparingspotensialet på mobiltelefoni årlig beløper seg til en halv milliard kroner blant norske forbrukere.

I motsetning til konkurrenter som Ipea og One call, sier ikke Chess at de skal være billigst. Derimot konstaterer de at du garantert ikke taper penger på å gå over til Chess – gitt at du orker jobben med å dokumentere pengetapet ditt.

Kun én gang

Det er dessuten viktig å merke seg at tilbudet gjelder kun én gang. I praksis vil det fungere slik:
  • Du forlater din nåværende operatør til fordel for Chess.
  • Hvis du etter seks måneder mener du har tapt penger på overgangen, sender du krav til Chess om kompensasjon og avslutning av mellomværendet.
  • Kravet må underbygges med regninger som dokumenterer dine siste seks måneders mobilutgifter innen du byttet til Chess. Ordningen omfatter derfor ikke den store andelen kontantkortkunder.
  • Dersom Chess’ utregninger bekrefter mistanken din, får du utbetalt kroneforskjellen.
– Gjelder tilbudet kun én gang, eller kan jeg som kunde gjenta øvelsen etter nye seks måneder og på ny få utbetalt det jeg har tapt på å bytte?

– Dette er et engangstilbud, fastslår Andersen.

Tilbudet omfatter alle SMS og MMS-meldinger og all data- og taletrafikk i Norge, unntatt samtaler til spesialnumre med taksering utenom det ordinære.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen