Chess lanserer kaosgaranti

Kaosgaranti

Chess-sjef Per Christian Andersen (Foto: Silje Gomnæs)
Chess-sjef Per Christian Andersen (Foto: Silje Gomnæs)

I disse dager fyller operatøren Chess fem år, og benyttet i dag anledningen til å lansere seg selv på nytt og vise frem sin nye strategi.

Den nye strategien til Chess har fått navnet Kaosgaranti. Målet med kaosgarantien er ikke å garantere deg kaos, men tvert imot forsøke å gjøre det enklere for deg å velge mobiloperatør.

Med Kaosgaranti vil Chess bevise for deg at du, uansett hvilket abonnement du har fra før av, skal kunne spare penger på å gå over til Chess.

Vil ha gamle regninger
Men for at du skal utfordre påstanden til Chess, må du ha orden i sysakene dine. Chess vil nemlig ha mobilregningene dine fra de siste seks månedene. Når du så har vært kunde hos Chess de neste seks månedene, vil Chess sammenlikne regningene dine opp imot forbruket du har hatt som Chess-kunde.

Skulle det vise seg at forbruket ditt er høyere med Chess i et halvår enn med de tidligere operatørene dine, vil Chess betale mellomlegget. Dermed er du i hvertfall sikret å ikke betale mer hos Chess enn hos andre operatører.

Administrerende direktør i Chess, Per Christian Andersen, har stor tiltro til mobilbrukernes evne til å holde orden på gamle regninger.

- Folk sparer på mobilregningene sine, mener han bestemt overfor Amobil.

Han mener at så mange nordmenn har ugunstige mobilavtaler at kaosgarantien til Chess gjør det mulig å redusere norske mobilregninger med til sammen hundre millioner kroner innen sommeren 2008.

Bakgrunnen for den nye strategien til Chess er en undersøkelse operatøren har fått gjennomført via statistikkbyrået Infact.

4 av 10 har ikke oversikt
Av undersøkelsen kommer det frem at fire av ti nordmenn ikke har oversikt over mobilmarkedet. I tillegg er det omtrent dobbelt så mange mobilbrukere som ikke aner hva de betaler for å ringe som de som er klar over minuttprisen sin.

Tre av ti mobilbrukere er i følge undersøkelsen overbevist om at de sannsynligvis ikke har det billigste alternativet som er tilgjengelig. Likevel har 90 prosent av de spurte svart at de ikke har noen planer om å bytte.

Andersen mener det er to årsaker til dette. Den ene er et kaotisk marked med altfor mange valgmuligheter, og den andre er at mange er knyttet opp til abonnement med bindingstider. De får derfor ikke muligheten til å bytte abonnement når det passer dem.

Han mener også at Telepriser.no kan virke forvirrende på brukerne.

- Må være matematikere
- Det er mye som ikke står der. For eksempel er det mange operatører som ikke har månedspris. Likevel har de en minstefakturering per måned, noe som ikke kommer tydelig frem på Telepriser. Forbrukere må være avanserte matematikere for å finne det beste abonnementet, sier Andersen.

Chess er den første operatøren i Norge som innfører en slik garanti som selskapet nå har gjort. Om du føler for å sette påstanden til Chess på prøve, er det bare å rote frem alle de gamle regningene dine og skaffe deg Chess-abonnement.

Og skulle du være én av de som er forhindret av bindingstid på abonnementet ditt, kan du om kort tid laste ned en ringetone fra Chess' sider med teksten "Du ringer meg, men jeg har ikke råd til å ringe deg".

På Chess' nettsider finner du mer informasjon om operatørens nye garanti.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen