Chess går for gull

Konklusjonen er at det ikke er gull alt som glimrer. Det nye abonnementet har riktignok ingen bindingstid, men det er verken det billigste abonnementet å ringe med, eller den rimeligste måten å kjøpe ny mobiltelefon på.

 

Ringeprisen med Chess Gold er 79 øre, mens en tekstmelding koster 59 øre. Sammenliknet med andre abonnement fra både Chess og andre leverandører er dette slett ikke det billigste alternativet på markedet.

 

Chess’ eget Knock-Out abonnement har samme pris for SMS, men en ringepris på 55 øre, mens NoExtras og OneCall har samtalepriser på 69 og 70 øre, og markedets laveste SMS-pris på bare 40 øre.

Det Chess Gold kan lokke med er muligheten til å kjøpe en mobiltelefon til en billig time. Valget står mellom Sony Ericsson Z520i, Sony Ericsson W800i, og Nokia N70. Men er tilbudet egentlig så gunstig?

 

Baksiden av medaljen

Svaret er delvis ja. Innmeldingsavgiften på Chess Gold er 199 kroner. Ønsker du å beholde ditt nåværende mobilnummer må du ut med ytterligere 100 kroner. Som nevnt er det ingen bindingstid på dette abonnementet, men en månedlig nedbetaling av mobiltelefonen.

 

- Vi ønsker ikke å ha bindingstid på våre abonnement. Er ikke kundene våre fornøyde, skal de slippe å være kunde hos oss. De skal få gå når de ønsker det, ikke etter å ha blitt tvunget til å bli værende lenger enn de selv vil, sier viseadministrerende direktør i Chess, Ole Norstad til Mobilen.no

 

I stedet for bindingstid og månedsavgift på abonnementet, som en del andre aktører har, må Chess’ kunder betale ned mobiltelefonen over et år, med avdrag på 99 kroner hver måned.

Totalprisen for alle de tre mobiltelefonene blir tett oppunder, men allikevel noe lavere enn det de koster uten abonnement på Internett. Dersom du ønsker å betale mobiltelefonen over tid, kan dette være et godt alternativ.

Skulle du halvveis i avtaleperioden ha lyst til å velge et annet abonnement, er det lurt å være oppmerksom på at de resterende avdragene på mobiltelefonen må nedbetales før du kommer ut av avtalen.

Tilbudet avsluttes samtidig som OL i Torino; altså den 26. februar, eller så langt lageret rekker.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen