Chess går for gull

For bare noen dager siden kom Telenor med et flunkende nytt mobilabonnement. Nå er Chess også på banen, med sitt nye abonnement Chess Gold.

For å skaffe deg et Gold-abonnement må du betale 199 kroner i etableringsavgift. Abonnementet har ingen månedsavgift, og Chess reklamerer dessuten med at du får en ny mobiltelefon på kjøpet. Men hvis du leser den lille skriften er det ikke fullt så enkelt.

Nesten like dyrt
Det som ved første omgang kan se ut som en subsidiert telefon, er langt fra det. Når du tegner abonnementet forplikter du deg til å betale 99 kroner i måneden i 12 måneder som nedbetaling på din nye mobiltelefon. Du kan velge mellom tre telefoner når du tegner Gold-abonnement: Sony Ericssons Z520i eller W800, eller Nokias N70.

Z520i annonseres til en pris på 1 krone, men med nedbetalingen betaler du faktisk nesten 1200 kroner for telefonen. Denne prisen er ikke langt unna det samme som telefonen koster uten abonnement i en nettbutikk.

Velger du deg Sony Ericssons W800i til ditt Chess Gold-abonnement, blir regnestykket omtrent det samme. Når du tegner abonnement betaler du 1 590 kroner for telefonen. Deretter kommer nesten 1 200 kroner i nedbetaling over de neste 12 månedene. Til slutt har du betalt omtrent det samme som vanlig pris for W800i uten abonnement.

Dyre minutter og SMS
Chess Gold har en ringepris på 79 øre, som er blant de tre høyeste minuttprisene hos Chess. Videre har abonnementet en SMS-pris på 59 øre. Denne SMS-prisen blir, sammen med abonnementet Knockout, den høyeste SMS-prisen Chess tilbyr. MMS-prisen er lik for alle abonnementene til Chess, nemlig 1,99 kroner.

Det nye Chess-abonnementet har ingen bindingstid. Du er imidlertid forpliktet til å fortsette nedbetalingen i 12 måneder uansett om du sier opp abonnementet eller ikke.

Om Chess Gold blir en gullgruve for Chess gjenstår å se. Det er imdilertid ikke sikkert at det er penger å spare for deg hvis du skaffer deg dette abonnementet. Den eneste åpenbare fordelen med dette abonnementet er at du slipper å betale for mobiltelefonen med en gang.

Vil du skaffe deg et Gold-abonnement med ny mobiltelefon, må du skynte deg. Tilbudet gjelder nemlig bare frem til 26. februar, eller så langt lageret rekker. Vil du lese mer om det nye abonnementet til Chess, kan du ta en tur innom operatørens egne nettsider. Hva Gold-telefonene til Chess koster andre steder, kan du sjekke i prisguiden vår.

(Kilder: Chess)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen