Chess fortsetter som før

31 oktober i år fikk svenske TeliaSonera Konkurransetilsynets velsignelse til å kjøpe den norske operatøren Chess. Veien til den endelige avgjørelsen var imidlertid ikke bare enkel, og tilsynet satte først foten ned og annonserte en grundig gjennomgang av kjøpsavtalen før den ble godkjent.

Det er TeliaSonera som også eier Netcom, Norges nest største operatør. De som er bekymret for at en sammenslåing mellom Chess og Netcom er nært forestående kan ta det helt med ro. Chess har ingen planer om å bytte ut sin profil som tilbyder av billige mobiltjenester til det norske folk, og vil fortsette å kjempe om mobilkundenes gunst som før.

Til tross for at Netcom og Chess nå har samme eier, skal ikke kortstokken blandes for mye. Det betyr at ingen i Netcom skal få plass ved ledelsens bord i Chess, og at hovedkontoret til Chess vil fortsette å ligge i Bergen. Gründer og tidligere hovedeier i Chess, Idar Vollvik, har forpliktet seg til å lede Chess frem til sommeren.

- Ikke bra for markedet
I dag har Chess omtrent 360 000 kunder. Med kjøpet av Chess har Telia Sonera en markedsandel i Norge på 35 prosent, og hele 1,6 millioner abonnenter. Da vinden blåste som verst rundt ørene på Idar Vollvik og hans salg av Chess, var det flere aktører i bransjen som bemerket de negative konsekvensene av hans avtale med Telia Sonera:

- Chess vil nok ikke bli mer aggressive på pris fremover, det er ikke i eiernes interesse, uttalte markedsdirektør i Talkmore, Morten Ove Nilssen til Amobil i oktober. Han fremhevet også sin frykt for at Chess kom til å få fordeler i forhold til de andre småaktørene fremover når det kommer til nettleie.

Administrerende direktør i Tele2, Henrik Müller-Hansen, var heller ikke særlig fornøyd:

- Dette vil føre til at de to sterkeste aktørene på markedet vil bli enda mer dominerende enn før. Det finnes ingen tidligere eksempler på at slike oppkjøp har hatt positive konsekvenser for sluttbrukerne, så det er ingen grunn til å tro at det vil skje denne gangen heller, sa han.

(Kilder: DN, Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen