Chess vil ha Telenor-kundene

– Det er lenge siden vi hadde en skikkelig mobilkrig, sier Chess-sjef.

Mobilselskapet Chess har lansert abonnementet FriBRUK i hele 2013 for 399 kroner i måneden. Med dette ønsker Chess å flørte med kundene til Telenor, som belaster kundene 599 kroner i måneden for det Chess hevder er et dårligere abonnement.

– Vi skal ikke bare være billigere enn Telenor. Vi skal være mye billigere. FriBRUK betyr 20.000 ringeminutter, 20.000 SMS, 20.000 MMS og 20.000 MB data måneden i hele 2013, og selv om Telenor er hovedkonkurrenten tar vi et solid jafs også på andre operatører, sier Chess-sjef Arve Andreassen i en pressemelding.

Det nye abonnementet kan tegnes i en begrenset periode frem til 31. januar. Andreassen sier det nærmeste Telenor-abonnementet er Komplett XL, som koster 200 kroner mer i måneden – eller 2400 kroner mer i året.

– Man kan gjøre mye moro for 2400 kroner, sier Andreassen.

Telenor mener sammenligningen er urettferdig

Telenors informasjonssjef Anders Krokan sier til Amobil.no at han reagerer på at Chess sammenligner et tidsbegrenset tilbud med Telenors standardpriser. For hundre kroner mindre i måneden, det vil si 299 kroner, tilbyr Telenor det de mener er tilstrekkelig med minutter, SMS og data til å dekke behovet til de fleste kunder: 1200 minutter, 1000 SMS og 1000 MB. Har man FriFamilie har man i tillegg ubegrenset med gratis SMS, MMS og ringetid.

– Kundene må ha et ekstremt forbruksmønster for at Chess' deal skal være bedre, sier Krokan.

Han mener sammenligningen Chess gjør forutsetter at kundene kun er opptatt av pris, og ikke ser forskjell på kvalitet og tjenestetilbud. Ifølge Krokan har Telenor bedre dekning, samtidig som de er de eneste som i dag kan tilby 4G-dekning på mobiltelefonen.

Lurer du på hvilket mobilabonnement du bør velge? Sjekk vår Ringepriser-tjeneste.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen