Chess har ikke oppdatert nettsidene sine enda, men innfører fri roaming fra 1. mai.
Chess har ikke oppdatert nettsidene sine enda, men innfører fri roaming fra 1. mai. (Bilde: Skjermdump)

Chess innfører fri EU-roaming til nåværende kunder - uten å sette opp prisene

Mens Telenor setter opp prisene for en del kunder.

Oppdatert 17:19: Tilbudet gjelder nåværende Chess-kunder. Nye Chess-priser blir avduket neste uke, får vi opplyst av Chess.

Som kjent trer nye EU-regler i kraft 15. juni, og det er ikke lenger tillatt å ta betalt separat for vanlig bruk av mobilen i EU og EØS.

Ice og Hello har løst dette ved å sette opp prisene på alle abonnementene sine, mens Get har innført dette uten ekstra kostnad for kundene. 

I dag sendte Chess ut en e-post til sine nåværende kunder at fri EU-roaming blir inkludert i alle Easy-abonnement uten ekstra kostnad for eksisterende kundene. 

Fri EU-bruk fra og med mandag

Endringen trer i kraft 1. mai, og kundene trenger ikke foreta seg noe ekstra. 

Det bekrefter Chess' kundeservice-chat overfor Tek.no. 

I motsetning til Hello og Ice har imidlertid ikke Chess vært å finne i toppen av prisrangeringen i vår mobilabonnementsoversikt, og det er de heller ikke selv med innføring av fri roaming. 

Abonnement  Pris Billigste inkludert roaming Pris
Chess Easy 1 GB 199,- Ice/Hello 129,-
Chess Easy 2 GB 229,- Ice 208,-
Chess Easy 5 GB 299,- Telio 258,-
Chess Easy 10 GB 399,- Chili 349,-
Chess Easy 20 GB 499,- Fjordkraft 539,-/439,-*

 *=For kunder som har Fjordkraft-strøm i veggen

Vi fikk tips fra en leser, og Chess' kundeservice-chat bekreftet: Chess-kundene får roaming i EU/EØS inkludert fra 1. mai
Vi fikk tips fra en leser, og Chess' kundeservice-chat bekreftet: Chess-kundene får roaming i EU/EØS inkludert fra 1. mai Foto: Skjermdump

Billig i utlandet 

Som vi ser hevder Chess seg altså fortsatt ikke helt i toppen, selv om bildet ser litt lysere ut om det er flere i husstanden som har Chess-abonnement. Da får du nemlig 30 kroner i rabatt per abonnement. 

En annen fordel med Chess dukker for øvrig opp om du har for vane å dra ofte til USA, slik vi påpekte i vår ønskeliste til mobiloperatørene tidligere i dag.

Chess tar nemlig bare 19 øre per megabyte i USA, halvparten så mye som billigste konkurrent. 

Så langt er det Telenor, Telia, Hello, Ice, Get og altså Chess som har innført fri roaming, i tillegg til nykommeren Fjordkraft, som lanserte sine nye mobilabonnement tirsdag og tilbyr spesielt gode priser til dem som har strøm fra Fjordkraft i veggen.

Alle operatørene må altså på banen med dette innen 15. juni, om de ikke ønsker å deaktivere mobilbruk i EU/EØS. 

Telenor tvinger sine siste kunder over 

Telenor kom også med en nyhet i dag, godt skjult i en pressemelding om at utenlandsbruken har eksplodert siden de innførte fri EU-roaming på nye abonnement i fjor. 

Alle dem som ikke har byttet til et slikt abonnement får nemlig nå også roaming inkludert, og for de fleste av dem vil det medføre en prisøkning på 30 kroner i måneden. 

– Årsaken er at folk flest øker forbruket betydelig når de får inkludert roaming i abonnementene, og dermed øker Telenors kostnader til mobiloperatører i europeiske land, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge. 

Telenors data viser for øvrig at nordmenn bruker mest mobildata i Spania, tett fulgt av Sverige og Storbritannia. Videre på listen følger Danmark, Tyskland og Frankrike. Utenlandsbruken har ifølge Telenor økt med 900 prosent siden fri roaming ble innført. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen