Cherrys fargesprakende tastaturbrytere har ankommet markedet
(Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Cherrys fargesprakende tastaturbrytere har ankommet markedet

Corsair er de første som benytter de nye Cherry MX RGB-bryterne.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På tampen av fjoråret kunne vi melde at den kjente tastaturbryter-produsenten Cherry skulle lansere en ny serie mekaniske brytere kalt MX RGB, rettet mot dem med sansen for en ekstra fargerik tastaturopplevelse. Nå har disse kommet på markedet.

MX RGB-bryterne er en ny type baklys-teknologi som innebærer at LED-lampene er montert direkte på tastaturets kretskort, i stedet for på selve bryterne. Dette gjør at du kan bruke hele RGB-spekteret på 16,7 millioner farger til å riktig lyse opp skrivebordet.

Corsair først ute med tastaturene

Som tidligere rapportert er det Corsair som har fått æren av å stå bak teknologiens debut på markedet, takket være en tidsbegrenset eksklusivitetsavtale med Cherry.

K70 RGB.
K70 RGB.Foto: Corsair

Corsair har ikke lansert nye tastaturer, men derimot oppgradert sine eksisterende modeller Vengeance K70 og Vengeance K95 med de nye MX RGB-bryterne. Ifølge Prisguide vil norske nettbutikker snart få RGB-modellene på lager, og prisen ligger på 1495 kroner for K70 RGB og 1699 kroner for storebroren K95 RGB.

Vi fikk tatt en titt på den fargesprakende teknologien allerede på CES-messen i januar, hvor vi blant annet ble fortalt at det hadde tatt Cherry hele 15 måneder å utvikle de nye RGB-bryterne.

Vrien oppgave

En av hovedutfordringene for selskapet var å lage bryterne lysledende nok uten å endre på selve mekanikken, noe som kunne ha ødelagt den spesielle følelsen de mekaniske bryterne gir.

Dette løste de blant annet ved å gjøre dekselet til bryterne gjennomsiktig, i tillegg til at tastehettene også er spesiallagde for å sørge for jevn belysning av tastesymbolene.

Mer teknisk informasjon om de nye tastaturene finner du hos Corsair, på de respektive produktsidene for K70 RGB og K95 RGB. Eksklusivitetsavtalen mellom Cherry og Corsair løper for øvrig kun ut 2014, så neste år vil vi altså antakelig se tastaturer fra andre produsenter med RGB-bryterne også.

Logitech har også lansert mekanisk tastatur med helt nye brytere: Det kaller de for verdens mest avanserte spilltastatur »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen