Cherrys MX RGB-serie har nå fått et nytt medlem.
Cherrys MX RGB-serie har nå fått et nytt medlem. (Bilde: Cherry)

Dette kan bli den nye drømmebryteren for spillerne

Cherry har lansert «MX Nature White» for spillentusiastene.

Det tyske selskapet Cherry, eller ZF Electronics som det egentlig heter, er kjent som en dominerende aktør innen mekaniske tastaturer, med sine ulike varianter av de såkalte Cherry MX-bryterne. Som blant andre TechPowerUp  melder har selskapet nå lansert en helt ny MX-bryter.

Den nye bryteren har fått navnet «MX RGB Nature White», og er dermed et nytt tilskudd i RGB-serien av lysende tastebrytere, som selskapet først kunngjorde i 2013.

For spillere

Den nye Nature White-bryteren plasserer seg mellom de eksisterende modellene MX Black og MX Red, ved at den krever en nedtrykkskraft på cirka 55 gram.

Slik ser den nye bryteren ut.
Slik ser den nye bryteren ut. Foto: Cherry

Ifølge Cherry er både Black og Red, som har en nedtrykkskraft på henholdsvis 60 og 45 gram, populære brytere i spillmiljøene, og med den nye varianten er meningen altså å gi spillerne mer å velge mellom. I likhet med Black og Red er den nye bryteren også av den linære sorten, det vil si at den gir et jevnt nedtrykk hele veien ned, uten taktil tilbakemelding.

MX RGB-konseptet innebærer ellers at LED-lampene er montert direkte på selve kretskortet i tastaturet i stedet for på bryterne. I tillegg har bryterne et gjennomsiktig deksel som er designet for optimale lysledende egenskaper.

Ducky først ute

I kombinasjon med nyutviklede tastehetter gjør denne løsningen ifølge Cherry at det nå er mulig å lyse opp tastesymbolene på en mye jevnere og bedre måte enn før, samt at den åpner for et langt bredere spekter av lysstyrke. I tillegg gjør teknologien at hele RGB-spekteret på 16,7 millioner farger er tilgjengelig på tastaturene som bruker MX RGB-bryterne. 

Ifølge Cherry er det den taiwanske utstyrsprodusenten Ducky som blir først ute med å benytte den nye bryteren, i sin kommende tastaturmodell Shine 5. Det er uvisst når dette kommer på markedet.

Her er det seneste mekaniske tastaturet vi testet: SteelSeries Apex M800 har heftige funksjoner »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen