Chattesyke kvinner

Hver fjerde kvinne oppdaterer daglig statuslinjen sin på sosiale nettsamfunn som Facebook og Twitter, skriver Siste.no. To av ti menn gjør det samme, viser NextGenTels trendundersøkelse for 2010. Menn er imidlertid litt ivrigere etter å laste opp bilder, lyd eller film på sosiale nettsteder.

Kvinnene er også mer aktive til å kommentere andres status på sosiale nettsteder. 26 prosent gjør dette daglig, mens mennene er mindre aktive med 14 prosent.


Kjappere kvinner
Kvinner tar i bruk ny kommunikasjonsteknologi og løsninger i større grad enn menn, og de tar det i bruk på en annen måte, mener Morten Ågnes, direktør for marked og informasjon i NextGenTel.

– De er merkbart kjappere til å ta i bruk de nyeste løsningene, som for eksempel sosiale medier. Mens menn fortsatt ringer mer med mobiltelefonen, er det flere kvinner som sender SMS hver dag, og de er også mer aktive som bloggere enn mennene, sier Ågnes.


Chatter – og chatter
Kvinnene slår også mennene på chatting, for eksempel MSN Messenger. 25 prosent av kvinnene gjør dette daglig, mens tallet for mennene er 22 prosent.

– Tallene kan også tolkes slik at kvinner er flinkere enn menn til å holde kontakt med venner og bekjente. Kvinner er jo mer glad i småprat enn menn, og nå er det dokumentert at kvinnene også tar med seg dette inn på nye teknologiske plattformer, sier Morten Ågnes.

Undersøkelsen, som er gjennomført av United Minds blant 1.294 nordmenn, viser at cirka tre prosent av mennene skriver blogginnlegg hver dag, mens det tilsvarene tallet for kvinner er fem prosent. (ANB)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen