CES og MacWorld på forskudd

Dataåret 2006 begynner som vanlig ikke på den 1., men den 5. januar - da Consumer Electronics Show går av stabelen i Las Vegas, USA. Dette har blitt en av de viktigste lanseringsplattformene for de største dataselskapene de siste årene, og Hardware.no er selvfølgelig på plass.

Det er for eksempel her at "alle" forventer at å få den første titten på Intels Core-prosessorer, og ViiV-plattformen skal lanseres for verdenspressen. Samtidig hviskes det i hjørnene om en mulig lansering av PlayStation 3-konsollen til Sony, som er basert på Cell-prosessorens imponerende fysikkmotor.

Mest TV og MP3?

Sony har nemlig etter sigende booket det største utstillingslokalet av dem alle; og størrelsen sier litt om størrelsen på CES generelt. Sonys utstillingsflate er på 3500 kvadratmeter, i følge Aftenposten.

Der CeBit og spesielt Computex Taiwan handler mest om klassiske hovedkort, prosessorer og PC-relatert maskinvare, handler imidlertid CES mer om forbrukerelektronikk.

Selv om det var her Nvidia lanserte MXM-teknologien for utbyttbare grafikkort i bærbare i fjor, og AMD slapp nyheten om Turion 64-prosessorene - er det vanligvis flest TV-apparater og MP3-spillere i Las Vegas.

Enormt messeområde

I fjor stakk Samsung av med rampelyset gjennom kameramobiler utenom det vanlige - og en plasmaskjerm på 82 tommer. I år kommer det større LCD-skjermer, flere TiVo-lignende DVD/harddisk-opptakere med HD Video - og ikke minst en hel rekke forskjellige DVD-formater. For eksempel fra Pioneer.

Innimellom disse kommer vi til å følge spent med på hvor mange brenselcelle-batterier vi får øye på, hvor mange baklyste skjermer som bruker LED-belysning, og hvor få det er som ikke bruker "analogt hull"-beskyttelse for å hindre kopiering.

Klippekort på talestolen

Det er også de som har klippekort på talerstolen på CES, som den til enhver tid gjeldende toppsjefen hos Intel (i år Paul Otellini), og ikke minst Bill Gates - som lanserte Media Center Edition her for noen år siden, og gjorde en oppsiktsvekkende dysfunksjonell opptreden i fjor. I år kommer han sannsynligvis til å avsløre noen nye detaljer om Windwos Vista - som forhåpentlig kommer i ut løpet av året.

Mange mener at 2005 var et år i Googles tegn, og for første gangen holder Google-toppene keynote-taler på CES - som vi også skal forsøke å rapportere fra.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen