Cell-prosessoren lover heftig ytelse

De første produktene som får en "Cell"-prosessor implementert blir en datamaskin fra IBM, HDTV fra Toshiba og Playstation 3/HDTV fra Sony.

Det er imidlertid viktig å få med seg at denne lanseringen kun er "på papiret". Produktene vil derfor neppe være klar for introduksjon på markedet før til neste år.

"Cell" tar utgangspunkt i G5-kjernen og har 234 millioner transistorer. Legg altså merke til at prosessoren har hele åtte kjerner.

Prosessoren benytter to typer teknologi fra Rambus - FlexIO (6,4 GHz) og XDR (3,2 GHz). Disse to har potensiale til å gi en båndbredde på opptil 100 GB/s, noe som er mye høyere enn mange andre kan tilby, eksempelvis dagens PC-systemer.

I tester av prosessoren skal man ha nådd klokkefrekvenser over 4 GHz. Produsentene mener "Cell" har potensiale til å yte opptil ti ganger bedre enn dagens datamaskiner, men at programvaren må skrives om for å utnytte arkitekturen fullt ut.

Prosessormarkedet har dermed fått en sterk konkurrent fra et uventet hold. Ballen spilles over til AMD og Intel for å se hva de kan svare på dette utspillet. Begge forventes å gjøre dobbelkjerne-prosessorer tilgjengelig på markedet i løpet av året.

(Kilder: Extremetech, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen