Cell-brikkesett klart

Cell-prosessoren er blitt utviklet i fellesskap av IBM, Sony og Toshiba. Utgangspunktet for prosessoren er G5-kjernen med sine 234 millioner transistorer, og prosessoren kan skaleres med opp til åtte vektorkjerner, i tillegg til én G5-kjerne. Cell er dog en kraftig videreutvikling av sitt opphav G5, og inneholder en totalt redesignet arkitektur. Programvare som skal kunne kjøres på Cell-prosessoren må skrives om og kompileres på nytt.

Toshiba har nå utviklet et brikkesett og en prototype på et hovedkort som er ment å brukes sammen med Cell. Brikkesettet og hovedkortet danner et grunnlag for å drive programvareutvikling på Cell-plattformen.

I tillegg til selve Cell-prosessoren, består brikkesettet av en såkalt "super companion chip", som fungerer som en tradisjonell sørbrikke - altså et grensesnitt mellom prosessoren og eksterne inn/ut/lyd/video-enheter, samt en egen strømforsynings-kontrollerbrikke.

Cell-prosessoren er ventet å bli tilgjengelig i faktiske produkter på markedet til neste år, blant annet i Playstation 3.

De som ønsker mer teknisk informasjon om Cell-prosessoren anbefales å lese denne artikkelen: Cell Architecture Explained Version 2, og eventuelt i tillegg ta en titt på denne Powerpoint-presentasjonen.

(Kilde: VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen