Celebert besøk

Celebert besøk

Sally Mann kommer til Litteraturhuset i Oslo i juni.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Jessie at 9 (foto: Sally Mann)
Jessie at 9 (foto: Sally Mann)

Sally Mann måtte avlyse sitte besøk til Dok12-festivalen tidligere i år på grunn av en skade hun pådro seg etter å ha falt av en hest. Nå kan allikevel de mange skuffede glede seg på nytt. 3. juni besøker den verdenskjente og kontroversielle fotografen Litteraturhuset i Oslo.

Sally Manns prosjekter spenner over et stort område. Det mest kjente er nok bildene av hennes egne barn i serien Immediate Family (1992). Dette prosjektet fokuserer på hennes tre barn, alle under 12 år, og tar for seg barnas dagligdagse liv - samtidig som det også utforsker perspektiver på død og vår kulturelle oppfatning av seksualitet. Immediate Family skapte av den grunn oppstandelse blant konservative amerikanere og mange mente bildene var barnepornografiske.

Familie og døden er et gjentagende elementent i Sally Manns bilder. I hennes seneste prosjekt, Proud Flesh (2009), tar hun bilder av sin mann Larry. Larry lider av en muskelsykdom og de intime bildene viser hvordan sykdommen utspiller seg. Døden trenger seg på i What Remains (2003). Denne samlingen av fem serier gir oss bilder av alt fra hennes råtnende, døde hund til bilder av lik på et rettsmedisinsk studiested.

Samtidig som død, elendighet og oppvekst har vært sentrale elementer i hennes verk kan man jo også ta med at hun har utforsket helt andre sider ved fotografiet. Blant annet i serien Mother Land fra 1997 der hun skildret det landskapene sør-statene i USA hadde å by på.

Curtain, Body Farm (foto: Sally Mann)
Curtain, Body Farm (foto: Sally Mann)

Rent teknisk har hun for det meste benyttet seg av et 8x10 storformats belg-kamera. Hun har også utforsket flere forskjellige tekniker for fremkalling for å gi bildene sitt personlige og nære preg.

Arrangementet vil finne sted på Litteraturhuset i Oslo 3. juni, med start kl. 18:00. Rett etterpå vil det være mulig å kjøpe bøkene hennes og samtidig få de signert. Billettene legges ut i dag og koster 300 kroner (pluss avgift). Medlemmer av Pressefotografenes Klubb betaler kr 150 (pluss avgift).

Billetter kan bestilles her

(Kilder: sallymann.com og fotojournalisten.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen