Cebit starter i dag
Teknofil

Cebit starter i dag

Ikke før har mobilmessen Mobile World Congress stengt hallene, så åpner nok en dingsemesse. Cebit favner betydelig bredere enn førstnevnte, og fra 3. til 6. mars blir Hannover i Tyskland et mekka for dingseinteresserte.

Teknofil.no er selvsagt til stede for å gi deg de siste nyhetene på IT-fronten, og tråler 17 flyhangarer fylt opp med 4.300 utstillere fra 69 ulike land for å gi deg de mest spennende nyhetene.

Har du noe spesielt du vil vi skal ta en titt på? Gi oss beskjed i forumet vårt.

Det har vært overraskende lite rykter i forkant av messen i år, men noen hete tips har vi likevel klart å grave fram.

Gjør som i Minority Report


Fraunhofer-instituttet har annonsert at de vil vise fram sin 3D-skjerm som du kan styre med hånd- eller fingerbevegelser – og det uten at du trenger å ha på deg spesielle hansker eller 3D-briller.

Tanken er at skjermen kan brukes enten i business-sammenheng eller for videospilling. Når skjermen kommer på markedet eller hva prisen kommer til å bli er ikke kjent.

Spill Starcraft II


Ifølge StarCraftWire har du muligheten til å bli en av de første til å spille Starcraft II, hvis du tar deg en tur på Cebit.

Det har gått nesten to år siden spillet først ble annonsert, og spenningen rundt lanseringen er stor. Det første Starcraft-spillet kom ut så langt tilbake som i 1998 og har siden nærmest blitt en religion for dedikerte spillere.

Intel avholder også spillkonkurransen Intel Extreme Masters under årets messe, med priser på til sammen 750.000 dollar – nesten 5,4 millioner norske kroner.

Nyheter fra Navigon


GPS-produsenten har allerede lovet oss nye funksjoner og produkter under Cebit, og en av nyhetene er MyRoutes. Dette er en ruteplanlegger som vurderer din særegne kjørestil, hvilken ukedag det er og når på dagen du skal ut med bilen for å legge opp din beste kjørerute. Tjenesten kommer med alle nye produkter fra Navigon, så neste gang du skal ned fra påskefjellet unngår du kanskje monsterkøen?

Lesebrett til folket


Mens fjorårets Cebit stod i minimaskinenes tegn, ser det ut til at den store hypen i år faktisk kan bli lesebrett. Allerede to aktører har meldt at de kommer med nye produkter, etter at Amazon lanserte sin Kindle II tidligere i år.

Nederlandske Endless Ideas har annonsert at de vil vise fram sin neste generasjon av BeBook lesebrett, med blant annet trykkfølsom skjerm og trådløst nett.

En annen produsent kommer langveis fra for å vise fram sin e-bokleser. Kinesiske Onyx International har med seg Boox, også den med trykkfølsom skjerm og trådløst nettverk. I tillegg kan den kjøre via 3G-nettet, og kommer med seks, åtte eller 9,7-tommers skjerm.

Mye fra Asus


PC-produsenten har allerede varslet at de kommer med flere nyheter under messen, alle under Eee-merkenavnet de først gjorde suksess med på minimaskinene. Eee Box PC B206 skal være verdens minste HD-klare stasjonære PC, de kommer med Eee Videophone, en Skype-sertifisert videotelefon med sju tommers skjerm og den trykkfølsommme PC-en Eee Top PC ET1602.

Dette er bare et bitte lite utvalg av de mange produktene og lanseringene vi venter å se på Cebit, følg med på Teknofil.no for flere nyheter, sniktitter og videoklipp.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen