Cebit: Servere

Tyan var den første produsenten av servere som satset på AMD Athlon MP når de først kom på markedet. I dag er de en av de største produsentene av AMD-servere. Serveren ovenfor er en 4-veis server i 4U, trippelredundant strømforsyning (1350 watt), og 4 PCIe X16 slotter som av alle ting kan brukes til SLI på grunn av Nvidia-brikkesettet i maskinen. Maskinen støtter enten SCSI- eller SAS-disker.

Tyan viste en 4U-server med 8 prosessorsokler. Med dobbelkjerne-prosessorer i en slik server har man 16 prosessorkjerner, imponerende mye i et 4U-kabinett, men ingenting i forhold til et par av de andre utstilte serverene.

Tyan viste også frem en liten 1U-server spesielt laget til å være en brannmur/router. Her var det 4 gigabit kobber-nettverkskort, og fire fibertilkoblinger. Maskinen støtter 2 Xeon-prosessorer (604 pin, Nocona og Irwindale kjerner), 4 minneslotter, en egen IPSec/SSL-prosessor (Cavium CN1120), en 2,5 tommer harddisk, og/eller CF-kort. Det har blitt populært i det siste å benytte seg av åpne brannmur/router-løsninger, og det slutter neppe når det kommer dedikerte bokser laget for akkuratt dette formålet.

Den siste serveren vi viser fra Tyan-standen er basert på Intel Sossaman-prosessoren, eller rett og slett Intel Core Duo i serverutgave og den samme sokkelen 479m. Maks strømforbruk for en prosessor er lave 31 watt, maskinen er også såpass lite dyp at man kan plassere en server på forsiden og en på baksiden om man har et fulldybde rackskap. Det vil da si at man får 8 prosessorkjerner på 1U i et rackskap. Noe som også kan føre til hele 336 prosessorkjerner i et eneste 42U fullhøyde rackskap. Sossaman er som tidligere sagt en Xeon-utgave av Intel Core Duo-prosessoren for bærbare og benytter seg av den samme bussen (667 MHz) og er foreløpig kun 32 bit.

Som vi skrev i går har Supermicro lansert en 4-veis Opteron-server på bare 1U. Dette er foreløpig den raskeste 1U-serveren vi har sett, men har også et støynivå av en annen verden. Hele 12 vifter som hver seg er på 8000 RPM var ikke et trivelig møte, men disse serverene er ikke akkuratt beregnet til å stå under skrivebordet. Et annet kompromiss Supermicro måtte gjøre er mangelen på redundant strømforsyning.

Inventec er en av de største OEM-produsentene av servere, men er et lite kjent navn her på berget. De hadde flere interessante servere på utstillingen, blant annet den ovenfor. Dette er en Socket F AMD Opteron-server, som er neste generasjon Opteron med blant annet DDR2-støtte. Denne serveren har støtte for to prosessorsokler og hele 12 harddisker i et lite 2U-kabinett. Harddiskene er 2,5 tommer små og kan være av typen SATA, SAS eller SCSI ROMB.

Inventec viste også frem en 1U-versjon med Socket F-prosessor og 2,5 tommer disker. Denne utgaven hadde også plass til to prosessorsokler, men er "begrenset" til 6 harddisker.

Vi ble også fascinerte av den ekstremt modulære blade-løsningen til Inventec. Her kan man benytte seg av blades av forskjellige typer. Inventec har både Xeon og Opteron-blades. Som om ikke det er nok er det også mulig å koble til nettverkskort, og harddisker i de forskjellige bladeplassene om man ikke trenger å fylle opp alt med prosessorer. I tillegg hadde denne blade-løsningen støtte for 10 Gbps-nettverk med XENPAK.

Asus og MSI stilte også ut flere 1U-servere, Både med Xeon og Opteron. Vi la også merke til at det var mange Opteron-hovedkort med Serverworks-brikkesett.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen