CeBIT: Kingston annonserer DDR2


Kingston DDR2-minnemodul

Kingston avduker sine DDR2-minnemoduler på CeBIT-messen i dag, i hastigheter på DDR2-400 og DDR2-533 (effektivt 400 og 533 "MHz") , med kapasiteter opp til 1 GB. Modulene vil finnes i både registerte, ubuffrede og SODIMM-utgaver.

DDR2 som systemminne er ikke ventet å få noen varm velkomst umiddelbart, da teknologien faktisk medfører lavere ytelse og høyere pris enn DDR(1), iallfall i startfasen. Teknologien har imidlertid potensiale. Spenningsforbruket er nemlig lavere enn for DDR(1). DDR2-moduler opererer typisk på 1,8V, mens tilsvarende tall for DDR1 er 2,5V. Det betyr i praksis lavere varmeutvikling. DDR2 skal dessuten være enklere å skalere opp i frekvens enn DDR(1), og derfor være i stand til å nå høyere hastigheter på sikt. Videre skal DDR2 være enklere å produsere enn DDR(1), og har derfor potensiale til å bli rimeligere enn DDR(1).

Fra enkelte hold snakkes det om at DDR2 må skaleres opp til DDR2-667-hastighet (667 "MHz"), før den totale ytelsen kan overgå dagens DDR(1). Grunnen til at DDR2 sliter ytelsesmessig mot DDR(1) på lavere frekvenser, er langt høyere latency enn DDR(1).

DDR2-moduler krever som kjent egne hovedkort, og er ikke kompatible med dagens hovedkort med DDR-støtte. De første løsningene på markedet som vil komme med DDR2-minnestøtte er Intel 915- og 925-brikkesettene, som debuterer i løpet av våren.

(kilde: Kingston)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen