CeBIT 2008 på tre minutter

Teknologimessen CeBIT, som ble avholdt i Hannover sist uke, er fremdeles verdens største elektronikkmesse. Her møtes produsenter og innkjøpere, presse og publikum for å se på de største skjermene, de minste mp3-spillerne og de råeste datamaskinene. For første gang på flere år er publikumstallet økende, og tilsammen besøkte 495 000 personer CeBIT i de seks dagene messen varte.

I år var det tre produktkategorier som dominerte på messa. Personlig navigasjon (GPS), digitale bilderammer med tilleggsfunksjoner, og all verdens tilbehør til Bluetooth-mobiler. I tillegg kommer selvsagt alle de vanlige nyhetene, som raskere grafikk-kort, minnekort med større kapasitet og nyvinninger innen roboter, minibanker, tellemaskiner, trykkemaskiner, digitalkameraer osv.

Minibankutstillerne ble ikke nedrent ...


men på denne standen var det gratis øl ...

Fortsatt mobilmesse
Etter at de store mobilprodusentene flyttet sine lanseringer til MWC i Barcelona, har CeBIT ikke lenger den samme tyngden på mobilkommunikasjon. Men fremdeles vises det en rekke mobiltelefoner på messen. Mange av dem er produsert av asiatiske selskaper vi ikke har hørt om før, og ikke kommer til å få høre om igjen. I tillegg komm flere hundre utstillere for å vise ulike typer tilbehør til mobiltelefoner.

I kategorien litt-av-hvert-fra-Asia fant vi flere produsenter av telefoner med design svært tett opp til det vi kjenner fra Nokia, Sony Ericsson, Samsung, LG og Apple. Vi fant sågar en tro kopi av HTC Touch, dog uten Touch og Windows Mobile, men med tilnærmet samme åpningsskjerm og Windows CE operativsystem.

Positive
Forhandlere og utstillere vi snakket med på CeBIT sier de er positivt overrasket over årets messe.

Med 5845 utstillere kan vi selvsagt ikke gi dere en rask oversikt over alt som skjedde, men her er noen smakebiter:
[wip4: video=301 width=468 align=left]
Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen